Paaspop 2014: moshen in de Jack Daniel's Stage met Terror

'We are not a rock-'n-roll band, we're just fucked up'

Tamara Scholten ,

Dat Paaspop een festival van uitersten is, wordt direct op de vrijdag al duidelijk. Terwijl Guus Meeuwis in de Apollo zingt over zijn Brabant, laat Terror de Jack Daniel's op zijn grondvesten schudden met harde NY Hardcore. Want tja, wat is er nou beter dan moshend en bierdrinkend de Paaspopvrijdag af te sluiten?

HET CONCERT

 Terror, Jack Daniel's Stage, vrijdag 18 april 

DE ACT

Terror is een Amerikaanse hardcore band die, hoewel afkomstig uit de West Coast, East Coast hardcore speelt zoals deze bedoeld is: hard, met genoeg riffs en vette grunts. Bij een optreden van Terror is het gegarandeerd moshen geblazen. En ook de interactie met het publiek is, zoals het hoort, optimaal. Laatste wapenfeit is 'Keepers Of The Faith' dat een aantal jaar geleden werd uitgebracht.

HET NUMMER

 'Always The Hard Way', dat meteen het startschot vormt voor een circlepit in de tent, waarna al snel de eerste crowdsurfers worden gesignaleerd.

HET MOMENT

Scott Vogel, de zanger van Terror, vertelt dat ze als band eigenlijk overal wel spelen, in welke setting of op welke manier dan ook; 'and here we are, on fucking Peshpop!'

HET PUBLIEK

Dat Paaspop ook menig metalfan weet aan te trekken, is vooral in de Jack Daniel's tent te merken. Maar daarnaast staat de tent vol met fans van NY Hardcore en zijn er tot halverwege in de tent moshpits en circlepits te zien. Het publiek is uitzinnig en wordt opgezweept door het enthousiasme van de band zelf.

HET OORDEEL

 De mannen van Terror gaan al heel wat jaren mee en winnen eigenlijk nog steeds terrein. Ze draaien hun hand niet om voor het spelen in verschillende zalen of podia en staan nu dus in Schijndel. En daar brengt de band een, ondanks de harde muziek, een 'intiem' en goed optreden.

DE FOTO