Paaspop 2014: Foute bloesjes, bloempotkapsels en een overenthousiaste drummer bij Taymir Paaspop 2014: Foute bloesjes, bloempotkapsels en een overenthousiaste drummer bij Taymir

Eerste rij wordt bezet door schaarsgeklede zestienjarige meisjes

, Tamara Scholten

Paaspop 2014: Foute bloesjes, bloempotkapsels en een overenthousiaste drummer bij Taymir

Eerste rij wordt bezet door schaarsgeklede zestienjarige meisjes

Tamara Scholten ,

Als je de muziek van Taymir een beetje kent, lijkt het niet zo gek dat de band soms in één adem wordt genoemd met The Beatles. Zelfs de kapsels zijn bijna één op één gekopieerd van de helden van vroeger. Toch begint de band steeds meer een eigen, vooral jong, publiek te trekken. En lijken er ook al echte fans te ontstaan, die zich op de eerste rijen voor de Jack Daniel's Stage hebben verzameld.

HET CONCERT

Taymir, Jack Daniel's Stage, zondag 20 april 2014.

DE ACT

Als Serious Talent en met een 3FM Megahit op zak, is Taymir niet meer van de radio weg te slaan. De jonge jongens maken toegankelijke indie-rock die veel wegheeft van de sound die The Beatles jaren geleden zo beroemd maakte. De band begint een goede live-reputatie op te bouwen en was zelfs als enige Nederlandse band op de laatste London Calling te bewonderen. Een eer die hiervoor alleen Moss is toegewezen. Ook was Taymir  onlangs op verschillende plekken in Groningen te bewonderen tijdens Eurosonic/Noorderslag. Het gaat dus aardig goed, kunnen we wel concluderen.

HET NUMMER

De eerste rijen van de tent zijn ongetwijfeld bezet met mensen die de band al een tijdje volgen en dus ook de muziek door en door kennen. Maar het gros van het publiek zal pas na 'Aaaah' denken, 'Oh, daar ken ik ze dus van'. Toch is de muziek van Taymir zo toegankelijk dat het het hele optreden de tent blijft boeien. Er wordt gedanst en gelachen en er hangt een ontspannen sfeer.

HET MOMENT

De muzikanten zijn nog jong en vooral onbezonnen. En dan vooral de zanger, die op het hoogtepunt verscheidene attributen, waaronder zijn ketting en een waterflesje, uit enthousiasme het publiek ingooit. "Oeps, ik hoop niet dat ik daar iemand mee geraakt heb. Sorry, ik ben gewoon zo enthousiast!" En dat is de drummer ook, die er gedurende het hele optreden met een brede grijns lustig op losslaat.

HET PUBLIEK

Zoals eerder genoemd de schaarsgeklede jonge meisjes. Maar ook iets verder in het publiek staan, vooral jonge, mensen te dansen en enthousiast mee te zingen. De band krijgt steeds meer bekendheid en dat is te merken bij het publiek. 

HET OORDEEL

Taymir is booming business. Deze jonge jongens gaan het nog ver schoppen, als ze zichzelf wat meer kunnen temmen qua enthousiasme en naïviteit. Hoewel, misschien is dat juist hun charme, het zijn nog zulke onbezonnen muzikanten en dat siert ze ook wel weer. De muziek is heel toegankelijk en eigenlijk gewoon prima, maar niet spannender dan dat. Toch zie ik een grote toekomst voor deze jongens in het verschiet.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven