Paaspop 2014: Paaspop maakt goed kennis met Puggy

Fijne popsongs met elektronische invloeden

Geneviève Smans ,

Tien jaar geleden werd de band Puggy opgericht in Brussel. Ondanks hun lange leeftijd, is de band in Nederland nog vrij onbekend. Bij onze zuiderburen is het echter een gevestigde naam in de popscene. Nu, drie albums en acht singles verder, staan ze in de Jack Daniel's Stage op Paaspop en is misschien de weg naar meer optredens in Nederland geopend.

HET CONCERT

Puggy, Jack Daniel's Stage, vrijdag 18 april 2014.

DE ACT

Puggy is een Belgische popband met akoestische en elektronische invloeden. Een Belgische band zonder Belg, de zanger komt namelijk uit Engeland, de bassist uit Frankrijk en de drummer uit Zweden. Maar ze leerden elkaar in België kennen. Puggy opende eerder voor Incubus, Smashing Pumpkins en Deep Purple.

HET NUMMER

Bij 'To Win The World', afkomstig van het gelijknamige album uit 2013, komt de sterke kant van Puggy naar boven. De pakkende melodieën en de harde baslijnen in combinatie met de heldere stem van zanger Matthew Irons zijn vergelijkbaar met materiaal van die andere band die een Matthew als frontman heeft: Muse. 

HET MOMENT

Wanneer nummer 'Together Forever' wordt ingezet blijkt een ander sterk punt van deze Belgische band, de meerstemmigheid van de vier bandleden. De zuiverheid van de vier stemmen doet bijna denken aan Beatles materiaal. De eigen sound van Puggy komt hier ook weer in voor, wanneer er elektronische geluiden in verwerkt worden.

HET PUBLIEK

De Jack Daniel's tent is halfvol wanneer Puggy de eerste akkoorden aanslaat. Halverwege de set komen er meer mensen en ontstaat er een lossere sfeer onder het publiek, tegen het einde wordt er zelfs gedanst.

HET OORDEEL

Puggy is een steady band met fijne nummers. De samenzang is ontzettend zuiver. Muzikaal gezien is het ook dik voor elkaar, hoewel de eindjes van de nummers niet altijd goed gecommuniceerd worden onder de bandleden. Het is desondanks een fijne kennismaking met deze enthousiaste Belgische band.

DE FOTO