Paaspop 2014: Paaspop is nog niet wakker genoeg voor de strakke rocksongs van Navarone

Navarone test nieuwe songs op Paaspop

Inge Gruijters ,

De Nijmeegse hardrockers klinken strak, maar kunnen niet rekenen op uitbundige reacties uit de zaal. Aan de festivalervaring van de band hoeft het niet te liggen.

HET CONCERT

Navarone, Phoenix, zaterdag 19 april 2014.
 

DE ACT

Navarone is voor als je van jaren 70 hardrock houdt. Of van Wolfmother. Lange scheurende gitaarsolo’s en een zanger met een mooie, hoge stem en bovendien een bizar lange adem. Goed opgebouwde, oerdegelijke rocksongs met een kop en een staart. Ze zien eruit zoals ze klinken, deze vijf gasten uit Nijmegen: lange haren en hippe baarden. De drummer heeft zelfs – glamrock style – een (leren?) gilet aan met niets eronder.

HET NUMMER

Navarone komt begin mei met een nieuw album ‘Vim And Vigor’ en het publiek van Paaspop is het eerste publiek dat de nieuwe nummers live ten gehore krijgt. Ondanks dat het publiek nog rustig aan het ontwaken is, is het duidelijk zichtbaar dat men geniet van de muziek. Onder andere nieuwe single ‘Smash ’n Grab It’ valt in goede aarde. 

HET MOMENT

Op een gegeven moment verlaat de charmante en charismatische zanger Merijn van Haren het podium. De band speelt een muzikaal intermezzo, maar dat is te minimaal, te langzaam en bovendien duurt het te lang; het publiek kakt in en wordt rumoerig. Dit wordt echter dubbel en dwars goedgemaakt wanneer Van Haren terugkeert. De band werkt toe naar een muzikale climax en alle muzikanten gaan even helemaal los, de gitaren vliegen door de lucht en Van Haren mept met een drumstok mee op de bekkens. Heel vet. 

HET PUBLIEK

Navarone is de eerste act in de Phoenix-tent op deze tweede festivaldag. Stiekem zijn er nog best veel mensen afgekomen op deze band, maar het is duidelijk dat men nog niet volledig wakker is. Er wordt meegeknikt met tevreden gezichten, maar verder wordt er weinig gereageerd op Navarone. Tot het afgelopen is, dan wil het publiek tóch nog even laten merken dat ze het toch wel erg goed vonden en gaan alle handen de lucht in. 

HET OORDEEL

“Lekker hoor”, is een vaak gehoorde reactie in het publiek. En dat was het ook. De muzikanten hebben hun instrumenten uitstekend onder controle en Navarone heeft een stel heel degelijke rocksongs tot zijn beschikking. Daarbij de charmante en charismatische zanger opgeteld en het plaatje is compleet. Ze hebben de pech zo vroeg op de dag geprogrammeerd te zijn, later op de dag hadden ze ongetwijfeld op meer enthousiasme kunnen rekenen.

DE FOTO