Paaspop 2014: logopedie geen overbodige luxe voor Michael Prins Paaspop 2014: logopedie geen overbodige luxe voor Michael Prins

Singer-songwriter zorgt voor geestdodend uurtje

, Tamara Scholten

Paaspop 2014: logopedie geen overbodige luxe voor Michael Prins

Singer-songwriter zorgt voor geestdodend uurtje

Tamara Scholten ,

Of 'de Beste Singer-Songwriter' één van de betere talentenjachten is die Nederland rijk is, daar valt over te discussiëren, maar dat het programma een goede springplank is voor de deelnemers en de winnaars, staat buiten kijf. Ze mogen allemaal meermaals op grotere festivals hun muziek ten gehore brengen. Naast Maaike Oubouter ook Michael Prins, die in een bomvolle Jack Daniel's Stage het muzikale equivalent laat horen van een splinter in je voet.

HET CONCERT

Michael Prins, Jack Daniel's Stage, zaterdag 19 april 2014.

DE ACT

Michael Prins is de winnaar van de tweede reeks van talentenjacht 'de Beste Singer-Songwriters van Nederland'. Tijdens zijn auditie wist hij vooral jurylid Eric Corton te ontroeren met 'Close To You'. Sinds DBSSW is het hard gegaan met de carrière van de muzikant; hij staat op veel festivals en heeft er al een behoorlijk succesvolle clubtour op zitten. Ook heeft hij zijn debuutalbum 'Rivertown Fairytales' opgenomen en uitgebracht, een album dat al acht jaar op de planken lag en waar hij nu kans voor zag om het uit te brengen.

HET NUMMER

Prins heeft tijdens zijn deelname aan DBSSW hoge ogen gegooid met het nummer dat hij tijdens zijn auditie ten gehore bracht, 'Close To You'. Tegenwoordig heeft de muzikant een band om zich heen gevonden, maar dit nummer brengt hij solo, achter een vleugel. De uitvoering zorgt voor het eerste moment van het optreden waarbij iedereen stil is. Je kan bijna een plastic beker horen vallen.

HET MOMENT

Prins wil wat aan het publiek vertellen, maar komt er achter dat zijn microfoon te zacht staat. "Kunnen jullie mij eigenlijk wel verstaan Paaspop?" Helaas is dat het probleem met Prins: hij praat en zingt nogal binnensmonds waardoor zijn zang haast onverstaanbaar blijkt, alsof de zanger alleen met klinkers zingt. Zonde, want hierdoor missen de nummers context en emotie. 

HET PUBLIEK

Overal in de tent kruipen stelletjes dicht bij elkaar dankzij de lieve, rustige nummers van Prins. Hier en daar worden wat onwennig handjes vastgehouden, terwijl het gros elkaar eens lekker vastpakt om samen te genieten van de muziek. Hierdoor ontstaat er een soort van saamhorigheid in de tent.

HET OORDEEL

De muziek van Michael Prins bevat veel emotie en flair. Helaas is de zanger haast onverstaanbaar door de manier van articuleren. Zonde, want daardoor komt de muziek nooit over zoals door de zanger bedoelt.

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven