Paaspop 2014: Knarsetand krijgt brak publiek op wonderlijke wijze aan het dansen

Band brengt mengelmoes aan genres die dwingt tot bewegen

Jenny Janssens ,

Het begin van het einde: het tienkoppige Knarsetand speelt het eerste optreden in de Roxy op de laatste dag van Paaspop. Het publiek lijkt nog wat brak te zijn, van de hele nacht feesten, maar toch weet de band de stemming er goed in te krijgen.

HET CONCERT

Knarsetand, Roxy, zondag 20 april 2014.

DE ACT

Knarsetand is wederom zo’n band die niet één genre is toe te dichten. Net als Hoffmaestro en Dubioza Kolektiv, beide ook te zien geweest dit weekend op Paaspop. En deze formule blijkt goed te werken. Knarsetand brengt gypsy, reggae, balkan, ska en zelfs een beetje rock ten gehore. Je kan gewoon niet stilstaan bij een optreden van dit veelzijdige tiental. Ook in de Roxy is het dansen geblazen.

HET NUMMER

Het nummer waar je Knarsetand van zou kunnen kennen, is het nummer gelijknamig aan het album: 'My Escape'. Het is een donker, opzwepend nummer waar het hele publiek in meegaat. Met de vier blazers, vocaliste, gitarist, drummer, toetsenist en percussiespeler en bassist brengen ze het nummer vol overgave aan de Roxy.

HET MOMENT

Een paar bandleden haalt een aantal Russische bontmutsen tevoorschijn tijdens het opzwepende nummer ‘Gypsy Parade’. Met opzwepende deuntjes en de rauwe stem van de stoere vocaliste gaat het publiek, ook tot achterin de Roxy, lekker los. Waar het feestje zich eerst vooral vooraan het podium bevond, krijgt de band nu de hele tent mee. 

HET PUBLIEK

Het publiek lijkt bij aanvang wat brak te zijn van de afgelopen twee dagen en campingnachten. Maar bij binnenkomst staan er vooraan toch al wat groepjes mensen flink te dansen. Dit werkt aanstekelijk op de rest van het publiek. Ook het enthousiasme van de band en de vrolijke deuntjes brengen iedereen alsnog aan het dansen.  

HET OORDEEL

Als allereerste een feestje maken op de laatste dag van een festival is al een prestatie op zich. De leden van Knarsetand zijn rasentertainers. De stemming zit er dankzij de band al goed in voor de rest van de dag. Zeker de moeite waard om te gaan checken op een van de vele festivals deze zomer! Gegarandeerd een feest. 

DE FOTO