Paaspop 2014: Joost van Bellen is in vorm

Voeten beginnen een eigen leven te leiden in de Roxy

Michael Janiec ,

Een zaal vol van verwachting: de legende, zo kunnen we hem inmiddels wel noemen, Joost van Bellen komt draaien op Paaspop. Naast de live-acts zijn er ook de nodige dj's op Paaspop en met Van Bellen komt niemand iets tekort. De sfeer wordt kundig door hem alle kanten opgestuurd. Er valt hierbij gewoon niet af te zien.

HET CONCERT

Joost van Bellen, Roxy, Vrijdag 18 april 2014.
 

DE ACT

Het is een legende in Nederland. Joost van Bellen heeft de house hier mede-gerealiseerd. Dezelfde man is pas geleden getrouwd. Shirt met korte mauwen en graffiti-smilie erop geeft zijn leeftijd niet weg. Deze zaterdag in TivoliVredenburg, maar eerst hier in de Roxy. 

HET NUMMER

Hij draait een funky en opzwepende mix van house en een vleugje acid. Knallende kicks worden vlijmscherp ingezet. Van Bellen voert de druk berekend op. Een aanstekelijke aaneenschakeling van iconische dance-muziek, deze raakt al de goeie noten en dynamiek. De effecten op de mixer worden vakkundig bespeeld. 

HET MOMENT

Deze oude rot paft er nog gerust een peukje tussendoor en oogt zwaar zen. Een meester in opbouwen, fuck stilstaan. 

HET PUBLIEK

Een liefhebber heeft zelfs een masker van zijn gezicht gemaakt. De gemiddelde leeftijd van dertig zorgt voor een volwassen publiek, maar dat drukt de pret geenszins. Er wordt volop gedanst en ook mijn rechtervoet begint zijn eigen leven te leiden. Zorgenloze mensen, die even hun verschillen vergeten voor een hoger gemeenschappelijk doel. 

HET OORDEEL

Ondanks de doorgewinterde routine die aanwezig is, weet Joost een muzikale reis te presenteren, die doordacht en dynamisch is. Een verademing tijdens deze avond met diepte en identiteit. 

DE FOTO