Paaspop 2014: Hoffmaestro brengt een meesterlijke explosie aan verschillende genres

Feestend publiek ligt aan de voeten van Zweedse muzikanten

Jenny Janssens ,

Als je vraagt: "wat is Hoffmaestro eigenlijk voor band?’’ Dan krijg je waarschijnlijk een antwoord in de trant van: "wat voor band is het niet?" In Hoffmaestro’s muziekrepertoire zijn daadwerkelijk allerlei soorten genres terug te vinden. Rock, reggae, ska, punk, R&B, maar op de een of andere manier weten de Zweedse heren er één groot feestend geheel van te maken in de Jack Daniel’s Stage.

HET CONCERT

Hoffmaestro, Jack Daniel's Stage, vrijdag 18 april 2014.

DE ACT

Hoffmaestro is zo’n band die je niet in een hokje kan plaatsen. Er valt dan ook niet duidelijk één genre toe te schrijven aan deze Zweedse heren. Het is meer een eclectisch geheel van verschillende genres: ska, reggae, een beetje techno, een beetje rock, een boel R&B en zelfs af en toe wat country. Hoe raar dit ook misschien mag klinken, de mannen staan garant voor één groot feest.

HET NUMMER

'The Storm' is toch wel echt het hoogtepunt van dit feestje. Onder het mom van 'moshpits zijn old skool' draagt een van de zangers iedereen van het publiek op om de hele zaal op en neer te lopen op de manier zoals hij dat zelf ook doet. En gek genoeg gehoorzaamt iedereen klakkeloos. Als één groot geheel loopt de kudde dansend van de ene kan naar de andere kant van de tent. Een zeer bijzonder en vermakelijk schouwspel. 

HET MOMENT

Er is niet één bepaald memorabel moment aan te wijzen van Hoffmaestro op Paaspop. Het hele optreden was op zichzelf een bijzondere ervaring. Is het nou het moment dat een van de zangers op een sexy wijze een hele fles water over zich heen giet, of het moment dat diezelfde man gigantisch uit zijn broek scheurt? Op een gegeven moment pakt de stoerste man zijn westerngitaar erbij om na alle bombastische nummers een country-achtig nummer in te zetten. Een van de laatste dingen die je op dat moment zou verwachten. Maar als daar een vette beat onder komt, mondt ook dit uit tot een feestwaardig nummer. Met zijn vieren gearrangeerd als boyband met bijbehorende synchrone dansjes maakt dit het geheel ook helemaal af. Dit optreden was een typisch gevalletje van 'bijzijn is meemaken'.

HET PUBLIEK

De verscheidenheid van het publiek is erg opvallend. De Jack Daniel’s Stage is met vanalles gevuld: jongeren, ouderen, locals uit Schijndel, hipsters en ga zo nog maar even door. Maar iedereen staat met een even grote glimlach op zijn gezicht. Het duurt niet lang of het publiek is al in de ban van Hoffmaestro. Door de explosie aan energie die de band met zich meebrengt, doet het publiek alles wat Hoffmaestro ze beveelt. Springen, dansen, meezingen en zelfs de hele zaal op en neer rennen. Één ding is zeker: iedereen, maar dan ook iedereen heeft het naar zijn zin.

HET OORDEEL

Al met al is Hoffmaestro een geniale act. Het zit muzikaal goed in elkaar, de mannen brengen een stormvloed aan energie met zich mee en het publiek kan gewoon niet anders dan feesten. Hoffmaestro is een van de grootste verrassingen van deze vrijdag van Paaspop en misschien zelfs wel de grootste. Voor degenen die het hebben gemist is er goed nieuws: de mannen staan deze zomer ook op Lowlands.

DE FOTO