Paaspop 2014: Gomes en zijn herwonnen nieuwe richting (interview)

Gomes maakt zijn terugkeer op Paaspop een zekere viering.

Michael Janiec

Bij de Roxy is het op de tweede avond wederom raak. Gomes brengt uk-garage en het publiek lust er duidelijk pap van. Strikt die denderende nineties dance, met een stevige vier keer vier, hypnotiserende zangstemmen en een ophitsende mc. Deze stroming geniet tegenwoordig van een groeiende interesse. Dit blijkt in de Roxy sterk merkbaar. We spreken kort en bondig met Gomes over waar hij nu staat en waar dit deze uk-garage hier naartoe gaat.

HET CONCERT

Gomes, Roxy. Zaterdag 19 april 2014

1. Je hebt een stap terug genomen met Oi feestjes. Wat is je motivatie hiervoor geweest?

Motivatie om te stoppen met Oi! was voornamelijk dat ik even geen zin meer had om feesten te organiseren ik wou mijzelf weer meer gaan focussen op het draaien en produceren. Wilde eigenlijk weer wat andere dingen doen zoals meer garage draaien, en produceren. en dat bevalt mij eigenlijk prima zo, sluit niet uit dat ik het organiseren ooit weer op pak maar voor nu vind ik het prima zo.

UK-Garage is op de wederkeer, er was vanavond namelijk veel (jong) publiek in de zaal. Hoe denk je dat dit komt?

Ik denk dat het mede te maken heeft met de steeds populairder wordende acts als bijvoorbeeld een Disclosure. Gorgon City, die doen het heel goed, dit inspireert weer veel nieuwe acts om zulke tracks te maken er komt op dit moment weer heel veel leuke en goede garage uit. En het heeft toch net iets meer energie dan een de gemiddelde house track maar niet zo stoer als bijvoorbeeld dubstep, waardoor het daarom ook een zo goede vibe heeft!
 

4. Hoe staat het label ervoor? Welke aankomende dingen kan je alvast met ons delen?

Ja goed er staan 3 releases klaar van O.a. Jakes, Subzee D en een grime release van de Nederlandse JLSXND7RS, dus met het Oi! label ben ik nog gewoon bezig.

Wat was voor jouw de hoogtepunt van deze set tijdens Roxy? Wat is je het meeste bijgebleven?

Hoogtepunt was eigenlijk dat ik zag dat mensen veel lekkerder gingen op de nieuwe tracks dan de oude garage classics, wat ik als iets heel erg positiefs vind je moet natuurlijk wel vooruitgaan.

DE FOTO

Aldus Gomes. We zijn benieuwd wat garage nog zal brengen in Nederland. Het blijkt toegankelijk en breed genoeg voor een groot publiek. Het komende festival zal hier mogelijk meer licht op werpen. De kans is groot dat Gomes daar te vinden zal zijn.