Paaspop 2014: bijkomen bij de rustige muziek van Dotan

Relaxte popnummers met folkinvloeden

Geneviève Smans ,

Dit jaar kwam het nieuwe album '7 Layers' van Dotan uit, met de daarvan afkomstige single 'Fall' en gloednieuwe single 'Home'. De singer-songwriter neemt het repertoire mee naar Paaspop waar ze wel houden van een flinke portie hits.

HET CONCERT

Dotan, Apollo Stage, zaterdag 19 april 2014.

DE ACT

De band van Dotan bestaat uit vijf mannen en een vrouw. Kenmerkend zijn de meerstemmige zangpartijen en veelzijdigheid van de bandleden. Allemaal zingen ze en wisselen ze regelmatig van instrument.

HET NUMMER

Dotan sluit af met nieuwe single 'Home'. Bij dit nummer krijgt hij het publiek volledig mee, er wordt geklapt en meegezongen. Hierbij komt een sterke kant van Dotan naar boven: de dynamiek en het gevoel waarmee hij het nummer overbrengt.

HET MOMENT

Een opvallend moment in de set is het nummer 'Fear'. Frontman Dotan Harpenau vertelt dat hij lang last heeft gehad van faalangst. Zo ook twee jaar geleden toen hij voor het eerst op Paaspop stond, op de Jack Daniel's Stage. Hierop krijgt hij een daverend applaus van het publiek, dat hem een warm hart toedraagt.

HET PUBLIEK

Dotan bedankt het publiek bij aanvang van het optreden voor het komen luisteren, ondanks het lekkere weer buiten. Het publiek is dan ook erg tam. Ondanks dat Dotan de eerste act van de Paaspop zaterdag is, wordt er wel degelijk geluisterd naar de mooie, gevoelige muziek van Dotan.

HET OORDEEL

Zanger Dotan heeft een eigen stemgeluid en dat maakt hem erg herkenbaar. Voor degene die nog niet bekend zijn met zijn muziek kunnen de nummers op elkaar lijken. De meerstemmigheid en dynamiek zijn een sterke kant van deze Amsterdamse zanger.

DE FOTO