Paaspop 2014: Phoenix drie maten te groot voor Devildriver Paaspop 2014: Phoenix drie maten te groot voor Devildriver

Heavy metal blijkt niet heavy genoeg om te boeien

, Tamara Scholten

Paaspop 2014: Phoenix drie maten te groot voor Devildriver

Heavy metal blijkt niet heavy genoeg om te boeien

Tamara Scholten ,

De mannen van Devildriver zijn geen onbekende voor het Nederlandse metalpubliek, maar blijkbaar hebben de Brabantse metalfans er nog geen kaas van gegeten. Of misschien juist te veel: de Phoenix tent is maar voor een kwart gevuld met metal-liefhebbers om het optreden mee te maken.

HET CONCERT

Devildriver, Phoenix Stage, zaterdag 19 april 2014.

DE ACT

Dez Fafara is vooral bekend geworden met zijn Coal Chamber, maar ook zijn tweede band Devildriver draait al heel wat jaren mee. De concerten van Devildriver zijn vaak energiek en meeslepend, het publiek is vaak fanatiek aan het moshpitten en meebléren of aan het meerennen in één van de circlepits die de band bij ieder optreden weet te creëren. Helaas gaat dat hier in de Phoenix tent niet op voor de band.

HET NUMMER

Ondanks dat het op de eerste rijen moshen geblazen is, blijft het halverwege de tent angstvallig stil en rustig. De mannen weten met hun nummers niet genoeg te boeien om meer publiek aan te trekken. Er is dan ook geen moment tijdens het optreden dat echt opvalt, de energie vervliegt gaandeweg het optreden. Zonde, want deze mannen weten er normaal een flink feest van te maken. 

HET MOMENT

Gelukkig blijkt de band toch wel die-hard fans te hebben die voor in de tent fanatiek hun feestje aan het vieren zijn. De band reageert hier uitgelaten op. Al ligt het niet aan de energie van band, noch aan het publiek, het feit dat het drukker is bij de bar dan voor het podium is toonaangevend genoeg.

HET PUBLIEK

Metalheads, metalheads, metalheads. Voorin een aantal moshpits en zelfs een kleine wall of death, maar zelfs die komt niet helemaal uit de verf. Er onstaat tijdens één van de eerste nummers zelfs een klein opstootje, de sfeer is vooral opgelaten te noemen. 

HET OORDEEL

Als een band als Devildriver op een kleiner podium in een kleinere tent geplaatst wordt, zal het niet alleen voor de band een stuk geloofwaardiger zijn, ook zal dit positiever uitpakken voor het publiek. De sfeer zit er helaas te weinig in om het een volwaardig optreden te noemen en dan valt ook de muziek halverwege de tent nog eens helemaal weg. We hebben de afgelopen jaren veel beter gezien van Devildriver. 

DE FOTO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven