Paaspop 2014: het feestje van Chef'Special

Hip-hop met reggae, rock en pop

Geneviève Smans ,

Chef'Special won begin deze maand een 3FM Award voor Beste Live-act; dat die titel de vijf mannen toekomt, bewijzen ze nog maar eens op deze eerste dag van Paaspop.

HET CONCERT

Chef'Special, Apollo, vrijdag 18 april 2014.

DE ACT

Chef'Special heeft net zijn tweede album 'Passing Through' uit, met daarop (hit)singles 'Peculiar' en 'In Your Arms'. Inmiddels is deze band een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscene met hun eigen hip-hop/reggae sound. Chef'Special is een ideale band voor op festivals: dat wordt na Pinkpop en Lowlands ook op Paaspop nog maar eens bewezen.

HET NUMMER

Het is lastig om hét nummer te noemen van deze show, aangezien Chef'Special hit na hit speelt. Het meest opvallende nummer is in ieder geval de cover van Macklemore & Ryan Lewis': 'Can't Hold Us'. Ook hierbij zong en danste het publiek enthousiast mee.

HET MOMENT

Zanger Nolet beweegt zich breed over het podium, zo springt hij ook regelmatig van het podium af, het publiek in. Vervolgens wordt hij door de, voornamelijk vrouwelijke, fans overal betast en geknuffeld. 

HET PUBLIEK

Het publiek gaat mee in de vibes van Chef'Special. Bijna de hele set lang zijn alle 'handjes in de lucht' te vinden. Bij het nummer 'In Your Arms', dat Nolet heeft geschreven als eerbetoon aan zijn overleden vader, wordt er luidkeels meegezongen.

HET OORDEEL

Door de enorme performance van de mannen, wordt er bijna niet meer kritisch geluisterd naar de muziek. Maar wanneer dat ook dik in orde is, valt er niks te klagen over Chef'Special. Een ideale band voor op een festival. Waar Chef'Special is, is er feest. 

DE FOTO