Recordaantal Eindhovense deelnemers Popronde 2014 Recordaantal Eindhovense deelnemers Popronde 2014

Onder andere Call It Off, capcap… cap, Iris Penning en The 101’s geselecteerd voor rondreizend muziekfestival

, Patric Muris

Recordaantal Eindhovense deelnemers Popronde 2014

Onder andere Call It Off, capcap… cap, Iris Penning en The 101’s geselecteerd voor rondreizend muziekfestival

Patric Muris ,

De Poprondeselectie van 2014 is bekend. Uit een recordaantal aanmeldingen van 1100 heeft een selectiecommissie 120 acts gekozen. De selectiecommissie is de Eindhovense inbreng gunstig gezind, want het aantal Eindhovense deelnemers is ongeëvenaard hoog. Maar liefst negen acts zijn uitgekozen: van folkformatie James Wood tot aan noise/ambient-act A Million Squeeks Will Do You No Harm. 3voor12/Eindhoven zet alle namen op een rij.

Popronde 2014 vindt plaats in 31 steden door het hele land, van Groningen tot Middelburg en van Deventer tot Amsterdam. Popronde geeft een nieuwe lichting opkomende bands en muzikanten jaarlijks de mogelijkheid op te treden buiten de eigen regio en hun netwerk zo uit te bouwen. De volgende bands vertegenwoordigen Eindhoven tijdens de eerstvolgende editie, in het najaar van 2014:

Ape Not Mice
Call It Off
capcap… cap
De Nuance
Iris Penning
James Wood
LEFT
A Million Squeeks Will Do You No Harm
The 101’s


Ook Dearworld (Oss) is geselecteerd voor Popronde 2014. Niet helemaal Eindhoven, maar wel een goede bekende van 3voor12/Eindhoven na de twee shows op Club 3voor12/Eindhoven, waaronder een als support van de EP-presentatie van Hunting The Robot.

Popronde vindt dit jaar plaats in 31 steden gedurende de periode van 18 september t/m 29 november. Naar verwachting zullen tenminste 600 podia deelnemen en ruim 1000 optredens plaatsvinden door de geselecteerde artiesten. Popronde 2014 vindt plaats in Alkmaar, Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Enschede, Groningen, Haarlem, Helmond, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Oss, Rotterdam, Sittard, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Venlo, Zwolle.

De Eindhovense editie van Popronde 2014 vindt plaats op 21 november. Welke bands dan zullen spelen in de Eindhovense binnenstad wordt later bekendgemaakt. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven