Plek des Onheils: underground festival dat uitnodigt om te ontdekken en te dansen Plek des Onheils: underground festival dat uitnodigt om te ontdekken en te dansen

In gesprek met mede-initiatiefnemer Wilko Jonkman over eerste event Eindhovens dj- en producerscollectief Onheil

, Patric Muris

Plek des Onheils: underground festival dat uitnodigt om te ontdekken en te dansen

In gesprek met mede-initiatiefnemer Wilko Jonkman over eerste event Eindhovens dj- en producerscollectief Onheil

Patric Muris ,

Nóg een dancefestival in Eindhoven? Die vraag werd Wilko Jonkman onlangs gesteld in 3voor12/Eindhoven radio. Daarmee werd hem en het hele collectief al meteen tekort gedaan. Want zoals hij zelf uitlegt is Plek des Onheils geen standaard dancefestival, maar een multidsciplinair festival met behalve muziek ook kunst, cinema, live-acts en “van alles wat”. Die aanpak is slim want alle deelnemers aan het collectief zijn zelf ook uitvoerend artiest. Zo kunnen ze elkaar en geliefde onderbelichte collega’s een podium bieden op een prikkelende plek. De aftrap is 31 mei in Lab -1, achter het Natlab.

Drie ruimtes in het oude natuurkundige laboratorium van Philips worden dan gevuld met een brede elektronische muziekprogrammering, van rustige ambient tot dansbare house en techno. De industriële sfeer van het pand nodigt volgens Jonkman uit om op ontdekking te gaan. Wie dat doet, vindt naast ruimtes die zijn omgetoverd tot danszalen ook ruimtes met kunst, design en beeldende kunst. Hiervoor heeft het collectief een groep creatievelingen gevraagd zich te laten inspireren door het onheilspellende thema.

Dat onheil, dat komt maar in alles terug. Het klinkt dreigend terwijl de beloftes eigenlijk juist vooral hoopvol stemmen. Jonkman licht toe: “Dat onheil is ontstaan door een groepje vrienden en dj’s en producers die al een hele tijd meedraaien in de Eindhovense underground. We houden allemaal van muziek die een beetje rauw is en schuurt. Het onheil doelt van de ene kant op de stijl muziek die we maken, aan de andere kant ook op de nieuwe generatie die zich aandient. Je hebt in Eindhoven een hele hoop gevestigde ordes qua organisaties en feesten en wij zijn het naderende onheil dat tegenwicht biedt.”

Op 31 mei ziet het naderende onheil er als volgt uit, de line-up:

Muziek:

DAVID BAURMANN
JPL
IVO HARTMAN
SIEM LENDERS
PSIOX (LIVE)
SINCLAIR RHEMREV
RUISTUIN (LIVE)
FLYLAI
WHOEST (LIVE)
HYDE PARK (LIVE)
ARCANE DIALECT (LIVE)

Art & Design:

MANDY ROOS
PIXYBOX VISUAL PROJECTS
TIM MEIJER
SASKIA TEIKEN
TAREK BESHTA
EVA VAN DER MOER
MICHIEL VAN DER MEYGAARD
FRANK ROEX

Hyde Park, en vorige week nog Ivo Hartman, is al regelmatig te horen geweest in 3voor12/Eindhoven radio. In de uitzending van 28 mei zal hij opnieuw voorgesteld worden, met het oog op zijn live-act van aanstaande zaterdag.

Plek des Onheils start zaterdag 31 mei om 18.00 uur en eindigt om 04.00 uur. Entree: €7,-. Zie de website van Plek des Onheils of het Facebook-event voor meer informatie over het collectief en het evenement.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven