Band Of Skulls, Mozes and the Firstborn, De Staat en meer naar Nirwana Tuinfeest 2014

Line-up 39ste editie zomerfestival Lierop krijgt vorm en extra podium

Paul Knippenberg ,

In maart bracht de organisatie van Nirwana Tuinfeest reeds de eerste namen naar buiten voor het festival dat half augustus weer plaats zal vinden in Lierop.
Daar werd deze week nog een pak acts aan toegevoegd, waardoor het affiche al goed gevuld raakt. Bovendien werd gemeld dat het driedaagse festival er een tweede podium bij zal krijgen. 3voor12/Eindhoven zet alle reeds bekendgemaakte namen op een rijtje.

Het programma van het hoofdpodium bevat nog enkele vacante plekken, al lijken de headliners intussen bevestigd. Zo komen De Staat en Mozes and the Firstborn op 16 augustus af naar Lierop. Meest prominente naam op het affiche van deze jaargang is tot nu toe het Engelse bluesrock trio Band Of Skulls. Onlangs nog in Nederland te zien op Paaspop en in het voorprogramma van Queens of the Stone Age.
 
Jarenlang stond er een grote megasol op het festivalterrein waar mensen konden schuilen tijdens regenbuien of de schaduw konden opzoeken als de zon fel scheen, zoals afgelopen jaar. Op deze plek zal dit jaar voor het eerst een tent staan met daarin een tweede podium. Zo kan er op zaterdag en zondag afgewisseld worden tussen de twee podia. Voor het tweede podium zijn onder andere Red SheeranJones, Hillbilly HayrideDos PaulosCatslappin' Chrissy en Poor John bevestigd.
De zondagprogrammering van Nirwana Tuinfeest is traditiegetrouw volledig gevuld met de betere cover- en tribute acts. Zo zullen dit jaar onder andere Def Americans nummers van Johnny Cash ten gehore brengen, Speelt reEditors materiaal van Editors en komt er uit Italië een heuse Daft Punk coveract: Robot Rock. Paul de Munnik zorgt voor een eerbetoon aan Neil Diamond met muzikanten die o.a spelen bij Van Dik Hout, Anouk, Guus Meeuwis en Doe Maar.
 
Tot nu toe zijn de volgende namen vrijgegeven:
 
Vrijdag 15 augustus: nog onbekend.
 
Zaterdag 16 augustus: Band Of Skulls, De Staat, Mozes and the Firstborn, White Cowbell Oklahoma, Hillbilly Hayride, Jones, Red Sheeran, Poor John, Catslappin, Dos Paulos
 
Zondag 17 augustus: Robot Rock, Def Americans, Paul De Munnik tribute to Neil Diamond, Johnny D. Is Back, ReEditors, Back To The System, Out Of Control.
 
De voorverkoop van Nirwana Tuinfeest is inmiddels begonnen. Dagkaarten voor de vrijdag en zaterdag kosten €30,-, een combiticket kost €50,-. De zondag is gratis te bezoeken.