Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: januari 2014 Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: januari 2014

Met o.a. Oude rotten in de Effenaar, een albumpresentatie en warme 60’s geluiden tijdens de koude winterdagen

, Paul Knippenberg

Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: januari 2014

Met o.a. Oude rotten in de Effenaar, een albumpresentatie en warme 60’s geluiden tijdens de koude winterdagen

Paul Knippenberg ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden.
De agendatips van 3voor12/Eindhoven voor de eerste maand van 2014, in chronologische volgorde:

1. Cosmic Carnival – Uit de reeks Ad van Meurs presenteert | 6 januari, Meneer Frits
Volgens Ad van Meurs staat in het nog prille 2014 meteen de leukste band van Nederland in Eindhoven. Cosmic Carnival uit Rotterdam. Meneer Frits zal zich op deze avond vullen met een volle, vrolijke jaren zestig sound vol orgeltjes, gitaarsolo’s en mooie samenzang. Het podium zal barstensvol staan met muzikanten en een enorme diversiteit aan instrumenten. Cosmic Carnival zal op Valentijnsdag een tweede album uitbrengen. Voordat het zover is zal de band eerst Eindhoven in wintertijd voor één avond komen opwarmen met zijn zonnige muziek.

2. Claw Boys Claw, Bettie Serveert en Hallo Venray – concert | 10 januari, Effenaar
Wellicht de drie beste Nederlandse gitaarbands uit de jaren negentig staan op één en dezelfde avond in de Effenaar. Vorig jaar stonden ze allen afzonderlijk in de kleine zaal van de Effenaar, dit jaar bundelen ze hun krachten en promoveren ze tezamen naar de grote zaal. Het zal niet enkel een nostalgisch feestje worden, aangezien twee van de drie bands onlangs nog een nieuw album uitbrachten. Voor de oudere liefhebber een feest der herkenning, voor de jonge concertganger een buitenkans om binnen één avond drie legendarische bands mee te pikken.

3. The Maureens – concert | 18 januari, Café Wilhelmina
The Maureens waren onlangs nog in Eindhoven te zien tijdens Popronde in de Effenaar. Het genoegen was wederzijds en daarom keert het zestal al snel terug om op 18 januari in Café Wilhelmina aan te treden. The Maureens is een tamelijk nieuwe band, maar vol ervaren muzikanten. Verwacht vlotte rock, vooral beïnvloed door 60’s muziek, vol koortjes met een heerlijk warme en bij tijden fel klinkende gitaarsound. Hier en daar is het bandgeluid vergelijkbaar met de zomerse pop van The Thrills en de alternatieve poprock van 90’s helden The Posies.


4. Flip Noorman – concert | 19 januari, Café Wilhelmina
Nederlandstalige blues en folk. Soms bloedmooi, de andere keer maniakaal en ronduit bizar. Flip Noorman is niet gemakkelijk in een hokje te stoppen. Zijn intrigerende debuut is een paar maanden oud en ontving louter lovende kritieken. Muzikaal heeft Noorman soms iets weg van het werk van Eindhovenaren Stuurbaard Bakkebaard. Een andere duidelijke invloed, qua muziek en presentatie, is Tom Waits. Op zondag 19 januari geheel gratis te zien in Café Wilhelmina.

5. The Dirty Denims – albumpresentatie | 26 januari, PopEi
The Dirty Denims timmeren al jaren aan de weg, de laatste jaren zelfs met zeer veel succes. Toch heeft het vrij lang mogen duren voordat er een volledig album werd opgenomen. Begin 2014 is het eindelijk zover. Op zondagmiddag 26 januari zal de Eindhovense band zijn kersverse debuut album in PopEi presenteren. Benieuwd of er een nieuwe radiohit zoals ‘24-7-365’ op staat? Ga het meemaken. Want wat is er nu beter dan het weekend af te sluiten met een fikse portie rock-’n-roll?

Naast deze vijf agendatips is er natuurlijk nog veel meer te doen in Eindhoven. Kijk hier voor de volledige muziekagenda, aangeboden door Uit In Eindhoven. Meer weten? Eerst horen, dan geloven? Luister dan iedere woensdag van 21.00 uur tot 23.00 uur naar 3voor12/Eindhoven radio voor de wekelijkse concertagenda met alle tips en hun muziek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven