Rock-‘n-roll op zondagmiddag bij albumrelease The Dirty Denims in PopEi Rock-‘n-roll op zondagmiddag bij albumrelease The Dirty Denims in PopEi

Releaseshow 'High Five' laat spetterende band zien

, Tekst: Guido Segers / Fotografie: Paul Verhagen

Rock-‘n-roll op zondagmiddag bij albumrelease The Dirty Denims in PopEi

Releaseshow 'High Five' laat spetterende band zien

Tekst: Guido Segers / Fotografie: Paul Verhagen ,

Het is lekker vroeg in de zondagmiddag, maar bij PopEi is het al driedubbel dik in de rij staan voor een pilsje. Vandaag is het namelijk zover: The Dirty Denims presenteren hun eerste full-length aan de wereld ‘op zijn officieels’ en daar moet 3voor12/Eindhoven, dat de band volgde in aanloop naar de releaseshow, natuurlijk bij zijn. Het is een druilerige zondagmiddag, maar in PopEi hangt een prima sfeer. Maar hoe is het muzikaal gesteld? Is de term happy hardrock inderdaad niet meer ladingdekkend voor de plaat, zoals ons werd verteld door gitarist Jeroen Teunis? En voor het optreden dan? We gaan het zien: hit me with your best shot!

Als opwarmer heeft de Eindhovense band het gezelschap van King Malfunction weten te strikken. Tijdens het openingssalvo van het drietal is de cowbell nadrukkelijk aanwezig. De band stelt zich gedienstig op en weet vooral het publiek lekker te maken voor een puik stukje rock-‘n-roll. Laten we de sound in de post-grunge hoek gooien, met de kwaliteiten van een Nickelback in een stadion. Een song als ‘Take Me Now’ getuigt daar wel van. De band heeft er in ieder geval genoeg plezier in en het publiek is nog lekker op zijn zondagsmiddags en laat het allemaal op zich afkomen.

Het loopt vervolgens weer even vast bij de bar. De glazen zijn op, wat voor veel geknor zorgt. Iedereen wil natuurlijk weer op tijd terug in de zaal zijn voor de band waar het vanmiddag allemaal om draait: The Dirty Denims. Bezien in het daglicht is er veel publiek dat een middag bankhangen met Studio Sport heeft ingeruild voor een huzarenstukje rock-’n-roll. Op een mooie Christelijke tijd van vijf uur is dat al helemaal in kannen en kruiken.
 
Er volgt een intro van ‘Money For Nothing’ van Dire Straits, waar genadeloos op ingehakt wordt door de gitaren van de band. De show is begonnen! The Dirty Denims hebben er zin in en het enthousiasme straalt van het podium. Het album ‘High Five’ is een krasse plaat die ergens het middenveld tussen de Ramones en AC/DC weet te bereiken. Daar wordt de set dan ook mee gevuld. Het is ten slotte een releaseshow.

Opener ‘Fit In Stand Out’ krijgt het publiek meteen in de juiste stemming. Aangemoedigd knalt de band vrolijk voort op ‘Famous’. Zelden zul je een zangeres horen die zodanig de vibe te pakken krijgt van AC/DC-zanger Brian Johnson. Het album wordt integraal gespeeld terwijl tussendoor de nodige bedankjes worden uitgedeeld door de band. Het lijkt wel één grote familie in de zaal.

De songs van de plaat staan stuk voor stuk garant voor een feestje. ‘Black Cross’ is een echte meezinger, terwijl ‘I Believe In Rock ’n Roll’ evengoed een tijdloze vibe heeft. Voeg daar de energie van dit viertal en de lachende gezichten aan toe en je hebt een fijn zondagmiddagfeest. Naast alle eigen songs komen ook de covers ‘What I Like About You’ van The Romantics ­– die ook op het album staat – en later nog ‘My Reputation’ van Joan Jett voorbij. De set wordt verder aangevuld met wat werk uit het oudere repertoire, waaronder ‘Hit Me With Your Best Shot’ en eerdere single ‘24/7/365’. Al met al zorgt de band voor een opsteker op een verder grijze dag. The Dirty Denims, die komen er wel. En wat ons betreft is Eindhoven Rockcity gewoon springlevend.

Gezien: Albumrelease van The Dirty Denims, op 26 januari 2014, in PopEi.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven