Parkfest vult leegte na einde Folkwoods Parkfest vult leegte na einde Folkwoods

Onder meer Ad van Meurs, Gonnagles, Zoalo en Dealan op eerste editie

, Guido Segers

Parkfest vult leegte na einde Folkwoods

Onder meer Ad van Meurs, Gonnagles, Zoalo en Dealan op eerste editie

Guido Segers ,

Met Folkwoods had Eindhoven een van de leukste en gezelligste festivals van Nederland met een unieke atmosfeer. Een festival waar je gewoon bier uit glas kreeg en veel mooie folkmuziek in een natuurrijke omgeving kon luisteren. In 2013 ging het grootste folkfestival van Nederland niet door, achteraf een teken aan de wand voor het einde van een traditie. De Stichting Bijzondere Folkprojecten laat het daar niet bij en roept het nieuwe Parkfest in het leven, wat dit jaar voor het eerst zal plaatsvinden in augustus.

Het nieuwe festival moet folkmuziek gaan vertegenwoordigen in de breedste zin van het woord en tegelijkertijd de warme sfeer van Folkwoods omarmen. Termen als duurzaamheid, toegankelijkheid en kindvriendelijk omschrijven de doelen die de organisatie zichzelf gesteld heeft. Ook de groeiende liefhebberij van de balfolk vindt zijn plek op het festival.

Met de lancering van de website zijn ook de eerste namen bekendgemaakt. Ad van Meurs, Opa’s Kunstgebit, Gonnagles, Hillbilly Hayride, Zoalo, Folkaholics en Dealan zullen hun opwachting maken op de eerste editie van het festival, waar naar verwachting dertig bands zullen aantreden. Dit allemaal verspreid van donderdag 7 augustus tot en met zondag 10 augustus in het Philips de Jonghpark in Eindhoven, dezelfde plek waar Folkwoods altijd werd gehouden. Evenals op Folkwoods, wordt ook op Parkfest Guinness en Kilkenny geschonken aan de bar, iets wat nadrukkelijk vermeld wordt op de website.
 
Early bird-tickets zijn inmiddels te koop via de webwinkel van de Stichting Bijzondere Folkprojecten. Tickets kosten tijdelijk €45,- per persoon met een campingkaart voor €35,- per persoon. De reguliere prijzen zijn € 55,- per persoon en een campingkaart voor € 45,- per persoon.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven