Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: februari 2014 Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: februari 2014

Met o.a. pop ontmoet klassiek, een jonge rockmachine uit Belgiƫ en multidisciplinaire cultuur ontdekken op studentenfestival

, Daan Krahmer

Vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven: februari 2014

Met o.a. pop ontmoet klassiek, een jonge rockmachine uit Belgiƫ en multidisciplinaire cultuur ontdekken op studentenfestival

Daan Krahmer ,

3voor12/Eindhoven is een samenwerking aangegaan met Uit In Eindhoven en presenteert maandelijks de vijf grootste concerttips van de maand. De vijf agendatips van 3voor12/Eindhoven verschijnen zowel op de website van 3voor12/Eindhoven als die van Uit In Eindhoven en met enige regelmaat ook in de gedrukte versie van de Uitkrant. Meer tekst en uitleg en de muziek die erbij hoort, worden gegeven in het wekelijkse programma van 3voor12/Eindhoven radio. Zo valt er nog wat te ontdekken en hoeven goede concerten of andere events nooit meer gemist te worden. De agendatips van 3voor12/Eindhoven voor de tweede maand van 2014, in chronologische volgorde:

1. Cross-Linx | Muziekgebouw Eindhoven, 7 februari
Het rondreizende Cross-Linx festival is al jaren een begrip in Eindhoven en omstreken. In het verleden traden onder meer The National, Eels, Efterklang en Patrick Watson op tijdens het festival dat een brug slaat tussen klassieke- en popmuziek. Dit jaar vindt alweer de 13de editie plaats in het Muziekgebouw. De headliners, Ólafur Arnalds en José Gonzales, zijn misschien iets minder spectaculair dan voorgaande jaren, maar Cross-Linx kent dit jaar een sterke programmering in de breedte. Dat belooft weer veel moois.

2. The DeVilles | Café Wilhelmina, 9 februari
The DeVilles vormen een jonge rockmachine uit België die gewoon uitkomt voor zijn inspiratiebronnen. Die liggen namelijk bij Led Zeppelin, Wolfmother en Triggerfinger. Die laatste naam is niet zo heel gek: monsieur Paul van Triggerfinger maakte namelijk samen met de band hun gelijknamige debuutabum mogelijk. Op plaat klinkt het al hard en strak – live in café Wilhelmina ongetwijfeld nog veel harder en strakker.

3. Stukafest Eindhoven | studentenkamers en Effenaar, 18 februari
Met eten gooien, naar mooie livemuziek luisteren, stuiteren op beats, lachen om cabaret en genieten van theater: het kan allemaal op Stukafest Eindhoven. Niet in het pluche, maar op een van de vele studentenkamers in Eindhoven. Kies zelf drie rondes uit het enorme aanbod en sluit af op het eindfeest in de Effenaar. Allemaal op een ordinaire dinsdagavond.
 
4. Hans Teeuwen and the Painkillers | Muziekgebouw Eindhoven, 20 februari
Cabaretier Hans Teeuwen heeft ook een andere kant. Zo grof als hij in het theater is, zo beheerst klinkt hij op het podium van een concertzaal. Samen met zijn Painkillers (met onder meer New Cool Collective-saxofonist Benjamin Herman) maakt hij vocale jazz. Na zijn goed bezochte show in de grote zaal van de Effenaar in december 2010, keert Teeuwen terug naar Eindhoven voor een concert in het Muziekgebouw. Teeuwen kennende zal er ongetwijfeld een grapje voorbij komen, maar de nadruk ligt vanavond vooral op muziek.
 
5. The Boxer Rebellion | Effenaar, 24 februari
The Boxer Rebellion is vorig jaar eindelijk eens doorgebroken. De band werd jarenlang een grote belofte genoemd maar met single en tevens radiohit ‘Diamonds’ bereikte dit Londense kwartet na hard werken eindelijk het grote publiek. Datzelfde ‘Diamonds’ werd door 3voor12 uitgeroepen tot het op één-na-beste-nummer van 2013. Met nieuwe plaat ‘Promises’ en een aantal steengoede liedjes, keert The Boxer Rebellion terug naar de Effenaar voor een show in de grote zaal.

Ah, maar die laatste is inmiddels uitverkocht. Effenaar gooide onlangs nog een paar extra kaarten in de voorverkoop en dat kan natuurlijk nog een keer gebeuren, maar mocht je er niet meer bij kunnen zijn, dan is het concert van Admiral Freebee, de Belgische singer-songwriter die van klein tot heel groots schrijft en musiceert, twee dagen later in dezelfde Effenaar een heel goed alternatief. 

Meer alternatieven vind je in de gehele maandagenda van Uit In Eindhoven.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven