Mozes and the Firstborn genomineerd voor Edison Pop Award 2014 Mozes and the Firstborn genomineerd voor Edison Pop Award 2014

Eindhovense garagerock-act neemt het op tegen De Staat en Jett Rebel

, Patric Muris

Mozes and the Firstborn genomineerd voor Edison Pop Award 2014

Eindhovense garagerock-act neemt het op tegen De Staat en Jett Rebel

Patric Muris ,

Er komt maar geen eind aan de successen van Mozes and the Firstborn, die op dit moment voor de tweede keer op tour zijn door Amerika, samen met together PANGEA. Na een nominatie voor de 3voor12 Award voor beste album in 2013 is gisteravond bekendgemaakt dat de band ook genomineerd is voor een Edison Pop award 2014, in de categorie rock. Op 31 maart zal blijken of de band het beeldje ook daadwerkelijk in de wacht sleept.

Die 3voor12 Award ging uiteindelijk naar Jacco Gardner. Voor het winnen van de Edison Pop Award is het aantal concurrenten een stuk kleiner, maar het zijn evengoed twee zwaargewichten: De Staat en Jett Rebel. Dat bewijst ook de toelichting van de jury op de nominaties, op de site van de Edisons, hieronder te vinden voor alle drie de genomineerden:

Genomineerden Edison Pop Award 2014, categorie rock:
 
De Staat – ‘I_CON’
Voor de derde keer op rij bewijst Torre Florim met zijn band dat hij niet alleen tot de top van de Nederlandse rock behoort, maar dat hij die ook frisse energie blijft toedienen. ‘I_CON’ is aan de ene kant een vintage De Staat-album, maar tegelijk ook een schop onder de eigen kont: De Staat weigert halsstarrig, moedig en met succes zichzelf te herhalen. En zoals De Staat kan stampen in ‘Witch Doctor’, zo kunnen weinig bands stampen.
 
Jett Rebel – ‘Mars / Venus’
Hij noemt zowel Todd Rundgren, Prince als de Beach Boys als zijn invloeden. Dat zijn niet alleen zeer uiteenlopende, maar ook ambitieuze namen om te noemen als voorbeeld. Maar als Jett Rebel ergens naar klinkt, is het wel naar ambitie. En naar talent, veel talent. Het begrip ‘alleskunner’ wordt vaak misbruikt, maar op basis van de twee kleurrijke EP’s die Jett Rebel vorig jaar uitbracht, verdient hij precies die kwalificatie: alleskunner.
 
Mozes and the Firstborn – ‘Mozes and the Firstborn’
Het was in 2013 moeilijk Mozes and the Firstborn te mijden: de band stond op de grote festivals, werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talant, was met de onweerstaanbare singles ‘I Got Skills’ en ‘Peter J’ veelvuldig op de radio te horen en brachten hun debuutalbum uit. Zowel dat album als de liveshows vormden een wettig en overtuigende bewijs: met Mozes and the Firstborn heeft Nederland er een uitstekende rockband bij.

Kijk op de site van de Edisons voor de nominaties in de overige categorieën. Op 31 maart 2014 worden de prijswinnaars bekendgemaakt. De Edison-beeldjes worden op een besloten evenement in Amsterdam uitgereikt. Mozes and the Firstborn zouden het beeldje dan eventueel in ontvangst kunnen nemen, want 22 maart is de laatste dag van de tour in Amerika.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven