Heather Nova geeft intiem Valentijnsoptreden in Muziekgebouw Heather Nova geeft intiem Valentijnsoptreden in Muziekgebouw

Broer Mishka sympathieke opener

, Tekst: Bart Jansen / Fotografie: Anne Voncken

Heather Nova geeft intiem Valentijnsoptreden in Muziekgebouw

Broer Mishka sympathieke opener

Tekst: Bart Jansen / Fotografie: Anne Voncken ,

Heather Nova is op tour met een serie akoestische shows in een intieme setting. Vanavond speelt ze in de Rabobankzaal van het Muziekgebouw en als voorprogramma neemt ze haar kleine broer Mishka mee. Een zwoele avond die in het teken van de liefde staat.

Mishka

Het jongere broertje van Heather Nova heeft de eer om de Valentijnsavond te openen. Gewapend met enkel een gitaar sjokt Mishka wat nonchalant het podium op. De van oorsprong reggae-artiest speelt net als zijn grote zus in een andere setting, zonder band. Zijn eerste single, 'Give You All The Love', is een gepaste opener waarmee hij het publiek voor zich wint. “Dankuwel, dat is het enige wat ik kan zeggen,” zegt de sympathieke jongen.
Mishka en Heather groeiden op op de oceaan en in het nummer ‘Ocean Is My Poison’ betuigt hij zijn liefde voor het water. Mishka staat merkbaar ontspannen zijn nummers te spelen en die ontspannen houding slaat over op het publiek; zeker wanneer de zanger nog wat sympathieke praatjes maakt. “So it’s Valentine’s, so I’m gonna play another Valentine’s tune.” Het mooie aan Mishka is dat hij op het podium gemakkelijk uit zijn comfortzone stapt en zich moeiteloos aanpast.

Heather Nova

Enkel bijgestaan door allround muzikant Arnulf Lindner betreedt Heather Nova het podium. Als decor worden diverse visuals gebruikt, van beelden van de oceaan tot bliksemschichten. Iets te enthousiast begint Arnold Lindner te spelen op zijn cello. Heather corrigeert hem; ze wil haar publiek graag eerst verwelkomen.
Wanneer Nova begint te zingen, is het opvallend stil in de zaal. Men kijkt duidelijk uit naar dit optreden. Ook Nova weet dat het een speciale avond is. Zo worden er gedurende de hele avond verzoekjes aangekondigd die bezoekers haar via brieven, e-mails of via de sociale media hebben gestuurd. Het nummer ‘Walk This World’ van het album ‘Oyster’, een van Nova’s meer rauwere nummers, wordt gespeeld op verzoek van een liefdeskoppel. Lindner treedt meer op de voorgrond met zijn solo op de cello.

De zangeres speelt een gevarieerde set van zowel oude als nieuwe nummers. Tijdens het dromerige ‘Avalanche’, waarbij Lindner haar op piano begeleidt, vraagt Nova haar publiek om mee te zingen. De stemming zit er goed in.

Tijdens het nummer ‘Winter Blue’, van het album ‘Siren’, maakt Nova voor het eerst gebruik van stemvervormers. Jammer, want het zuivere stemgeluid van de zangeres is juist haar grote kracht. Ook de drumsamples die worden gebruikt bij enkele nummers klinken wat vlak en standaard en het leidt meer af dan dat het een toevoeging is.

Voor het nummer ‘I Wanna Be Your Light’, roept Heather Nova haar kleine broertje Mishka het podium op. Voor het eerst staat het podium “vol”. Het samenspel tussen broer en zus voelt aan als een jamsessie. De rauwe stem van Mishka en de hoge stem van Heather staan haaks op elkaar en juist dit contrast is krachtig en een goede aanvulling van de lange set.
Na de toegift ‘Truth and Bone’, verwacht men Heather Nova’s grootste hit ‘London Rain’. Deze laat de zangeres opvallend genoeg links liggen vanavond.

Nova zingt geen noot vals vanavond en zonder enige moeite steelt ze de show met haar prachtige stem. Het is knap wat de zangeres voor elkaar krijgt in de toch vrij grote Rabobankzaal van het Muziekgebouw. Vanavond wordt weer eens bewezen dat  een grote show ook klein gemaakt kan worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven