Fotoverslag 3voor12/Eindhoven Café met D Deadly en Orgel Vreten Fotoverslag 3voor12/Eindhoven Café met D Deadly en Orgel Vreten

Live radio-event vanuit café PopEi in beeld

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Fotoverslag 3voor12/Eindhoven Café met D Deadly en Orgel Vreten

Live radio-event vanuit café PopEi in beeld

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Iedere twee maanden verhuist 3voor12/Eindhoven radio van de studio van Glow FM naar het café van PopEi, om daar live op locatie uit te zenden. Luisteraars worden uitgenodigd de uitzending bij te wonen en kunnen naast het ervaren van een radioprogramma ook genieten van livemuziek en afgelopen woensdag zelfs van een spontaan stukje Orgel Vreten. De mannen van Orgel Vreten zijn uitgenodigd als co-host en iedereen die de vorige uitzendingen van 3voor12/Eindhoven radio met Orgel Vreten heeft gehoord, weet hoe de uitzending dan volledig kan worden overgenomen.

De uitzendtijden zijn altijd dezelfde bij 3voor12/Eindhoven Café: van 21.00 uur tot 23.00 uur. Ook het format verandert nauwelijks. Ook vanuit het café van PopEi is er een Eindhovense band van het moment, een agenda van Eindhoven, de concerttip van de week en natuurlijk het laatste nieuws uit de Eindhovense muziekscene, maar voor de vroege bezoekers en voor de mensen die na de uitzending blijven hangen, is er altijd meer. De drie presentatoren hebben vanavond een bomvolle platenkoffer meegenomen en draaien ook voor en na de uitzending hun favoriete stukjes vinyl.

Iedere 3voor12/Eindhoven Café is er livemuziek. Deze editie speelt D Deadly in het café van PopEi. De band is nog maar net terug uit Gelderland waar een show voor de allerkleinsten is gespeeld, of zit al klaar op de krukken, met een gitaar in de hand. D Deadly is in PopEi gestript tot zanger-gitarist Dennis Grotenhuis (Denvis) en gitarist Roel Blommers. Zij spelen samen vier liedjes verspreid over de twee radio-uren, waaronder single 'Sunny Day'. De band is grote rockshows gewend voor een groot publiek, maar ook in deze minimalistische vorm wordt alles gegeven. De show is aangekondigd als akoestisch, maar die vlieger gaat maar heel even op. Vooral het einde is stevig. En intens.

 

Er was geknisper op de radio afgelopen woensdag, want alle muziek kwam vanaf de platenspeler, inclusief de nieuwste release uit Eindhoven. Robin Piso en Thijs Schrijnemakers van Orgel Vreten hebben een flink aandeel in de playlist en draaien hun favorieten uit de jaren 60 en 70, terwijl programmamaker Patric Muris met zijn platenkoffer zorgt voor het hedendaagse geluid. De mini orgeltjes, die The Dirty Denims, beschikbaar hebben gesteld lonken heel de uitzending en als het einde van uur twee nadert, wordt toch spontaan besloten om een kleine sessie erop te spelen. “We willen het nieuws inluiden op onze orgels”, aldus de Orgel Vreters. En zo geschiedde het.

3voor12/Eindhoven Café ook een keer bijwonen? Zet dan 22 januari alvast in de agenda en wees welkom.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven