Paaspop 2013: twaalf tips van 3voor12/Eindhoven Paaspop 2013: twaalf tips van 3voor12/Eindhoven

Met onder andere Balthazar, John Coffey, La Pegatina, Stuurbaard Bakkebaard, Sven Ratzke en The Gaslight Anthem

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Paaspop 2013: twaalf tips van 3voor12/Eindhoven

Met onder andere Balthazar, John Coffey, La Pegatina, Stuurbaard Bakkebaard, Sven Ratzke en The Gaslight Anthem

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Samen met 3voor12/Breda en 3voor12/Tilburg gaat 3voor12/Eindhoven aankomend weekend live verslag doen van Paaspop, het festival in Schijndel met meer acts dan een mens in drie dagen kan behappen. Pop, rock, dance, hiphop, garage: het staat er allemaal. De keuze is reuze en dus helpt 3voor12/Eindhoven graag een handje om de krenten uit de Paaspoppap te halen.

Enkele redacteuren die meegaan naar Paaspop aan het woord over hun favorieten.

Patric Muris, hoofdredacteur 3voor12/Eindhoven

Mozes and the Firstborn | Vrijdag 21:45
De debuut-EP van deze jongens was al erg aardig, maar het debuutalbum dat in maart is uitgebracht, heeft gewoon echt alles. Simpele gitaarliedjes met samenzang, stimulerende refreinen, filosofische psychedelica en een kneiter van een single waarvan de aanstekelijkheid je achtervolgt totdat je oren ervan piepen. Altijd handig om die in je zak te hebben op een festival. Benieuwd of de diepgang van het album bewaard blijft op zo’n festivalweide en of de Paaspoppers ook gaan crowdsurfen op de garagepop van Mozes.

Stuurbaard Bakkebaard | Zondag 16:00
Stuurbaard Bakkebaard representeert Eindhovense eigenzinnigheid op zijn best. Bluesrock, rock en pop worden achteloos aan elkaar geregen op ‘Boys Do Cry’, met de schurende, bezwerende en trippende zang van Timo van Veen in the lead. De livereputatie van Stuurbaard Bakkebaard was er al een om trots op te zijn, maar de pauze die de band heeft genomen heeft gezorgd voor nieuw elan. Ze staan fris en gretig op het podium, klaar om de nietsvermoedende bezoeker te verbluffen. Ik was een gewillig slachtoffer eerder deze maand, op de albumpresentatie in de Effenaar, en ik kan iedereen op Paaspop aanraden mijn goede voorbeeld te volgen.

Balthazar | Zondag 18:30
Eigenlijk is de muziek van Balthazar te sexy voor een grote festivalweide. Die behoeft bij voorkeur een kleine setting zodat de verbluffende timing, de subtiele samenzang en de originele composities het best tot hun recht komen. Met de hits van ‘Applause’ en het fraaie nieuwe album ‘Rats’ heeft de beste band uit België (jawel dEUS) echter genoeg materiaal om uit verschillende vaatjes te tappen. Blijf bij Balthazar altijd tot het einde, want het slotstuk is steevast een spektakel. Al jaren speelt de band ‘Blood Like Wine’ in de toegift en al jaren is het nummer het hoogtepunt van de set.

Thijs Portz, schrijver 3voor12/Eindhoven

The Gaslight Anthem | Zondag 21:30
The Gaslight Anthem is natuurlijk één van de grootste, en zonder twijfel ook een van de beste acts in Schijndel dit jaar. Zanger en boegbeeld Brian Fallon heeft de afgelopen jaren de ene na de andere instant klassieker uit zijn mouw geschud en daarmee zijn punkbandje, want dat was het ooit, tot een gevestigde naam gemaakt. De roem lijkt op het podium wel zijn tol te eisen: energie en interactie zijn tot een minimum gedaald. Van energiek en enthousiast naar uitgeblust en obligaat. Fallon & co. hebben veel krediet, maar het is te hopen dat het kwartet goed uitgeslapen is.

Stuurbaard Bakkebaard | Zondag 16:00
In de categorie ‘spraakmakende, meer dan geslaagde comebacks’ valt Stuurbaard Bakkebaard. De band met een geweldige livereputatie heeft de energie en rauwheid eindelijk geweldig vast weten te leggen op plaat: ‘Boys Do Cry’ is het simpelweg briljante resultaat waarop het vage trio zichzelf opnieuw uitvindt en, belangrijker nog, torenhoog boven zichzelf uitstijgt. Niet te missen.

John Coffey | Vrijdag 23:15

Helaas staat elke band die getipt wordt, op voorhand al met 7-0 achter. Leuk dat ze allemaal komen en dat het festival drie dagen duurt, maar John Coffey komt ook naar Schijndel. Dus.

Bianca Stommel, fotograaf 3voor12/Eindhoven

Sven Ratzke | Zaterdag 20:30
Sven Ratzke is een Duits-Nederlandse zanger en entertainer. Bij een optreden van hem waan je je in een Berlijnse nachtclub. Sven betrekt het publiek altijd op een leuke manier bij zijn show. Sven is grappig, lief, leuk, charismatisch, extravagant en flamboyant. Echt de moeite waard om eens mee te maken.
 
Memphis Maniacs | Vrijdag 21:00
Een niet alledaagse coverband. Ze spelen mixes van verschillende bekende nummers, waarbij je zeker mee gaat zingen en dansen. De Memphis Maniacs zijn alles behalve een doorsnee coverband en ze kunnen de tent goed op z’n kop zetten!
 
Handsome Poets | Zondag 13:00
Ik heb deze band pas één keer eerder gezien, maar ik was blij verrast. De zanger betrok het publiek op een leuke manier bij de show. Zo sprong hij halverwege het optreden het publiek in om van daaruit een nummer te zingen. Ik hou daar wel van. Handsome Poets spelen vrij rustige indiepop en zijn een goede start voor de laatste Paaspopdag. 
 

Roy Verhaegh, schrijver 3voor12/Eindhoven

La Pegatina | Zondag 17:30
De lente laat vooralsnog op zich wachten, maar La Pegatina zal de wolken gegarandeerd open laten barsten en de temperatuur omhoog laten schieten. Uiterst gezellige en zomerse muziek met veel gypsy-invloeden, waarbij je gewoonweg niet stil kunt staan.

Kvelertak | Zondag 14:30
Van een ander kaliber is Kvelertak. Zij gooien alle vormen van harde gitaarmuziek in één grote blender en brullen hier keihard in het Noors overheen. Dat gaat van Led Zeppelin tot aan Cradle Of Filth. Kortom, headbangen tot je nekwervels losschieten.

Beth Hart | Zondag 23:30
Wat is er nou beter dan je op de valreep van het festival nog even goed bij de ballen te laten grijpen door een vrouw met een strot die menig mannen- en vrouwenhart doet smelten? Ik ben niet zo’n fan van vrouwelijke zang, maar Beth Hartverovert iedere keer weer mijn hart met een liveshow die zowel haar harde als zachte kant laat zien.

Kijk voor het volledige programma en meer informatie over Paaspop in onze aankondiging van het festival.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven