ZES headliner Club 3voor12/Eindhoven 2013/2 ZES headliner Club 3voor12/Eindhoven 2013/2

Elektronische DIY’er geeft eerste optreden in Eindhoven op showcase 3voor12/Eindhoven

, Redactie 3voor12/Eindhoven

ZES headliner Club 3voor12/Eindhoven 2013/2

Elektronische DIY’er geeft eerste optreden in Eindhoven op showcase 3voor12/Eindhoven

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Haast mythische proporties neemt zijn artiestenbestaan aan als zijn debuutalbum ‘Outcry LP’ wordt uitgebracht en de redactie van 3voor12/Eindhoven hem alleen in het geheim mag spreken. Zijn ware identiteit noch zijn tweede leven als dj mag onthuld worden. Hij maakt muziek over de hele wereld met zijn mobiele studio, maar het liefst gewoon in zijn eigen slaapkamer. Als dj moet hij zo hard mogelijk draaien, als Zes is hij vrij en laat hij zijn dromerige elektronica een verhaal vertellen dat hij live pas enkele keren heeft opgevoerd. Eindhoven vroeg om een optreden in zijn thuisstad, 3voor12/Eindhoven zal het ze geven. Op 7 juni is ZES headliner van Club 3voor12/Eindhoven, dan zal hij zijn eerste optreden in Eindhoven geven, in de Effenaar.

Na een fraai debuut, vol met dromerige elektronica die vaak wordt getypeerd als post dubstep, maar op plaat genre-overstijgend is, tekent ZES bij Fog Mountain Records. Bij dat label zijn al enkele singles uitgebracht waaronder ´Shouts´ waarmee de jonge producer in februari een maand lang op de Hollandse Nieuwe compilatie op de Luisterpaal van 3voor12 stond. ZES werkt momenteel aan een nieuw album dat later op hetzelfde label zal verschijnen. Ook het gerenommeerde label Inspector support ZES door regelmatig nieuwe tracks te posten en niet zonder succes: laatste single ‘Grimm’ is in ruim een maand tijd bijna 20.000 keer beluisterd en ‘Coming Home’, samen met ‘Airborne’ het prijsnummer van de ‘Outcry LP’, haalde de afgelopen maanden al bijna 30.000 views op YouTube. De reacties op de tracks van ZES zijn niet alleen op YouTube veelal erg lovend, ook luisteraars van 3voor12/Eindhoven Radio reageren erg positief op de experimentele elektronica.

Flying Lotus en Burial zijn grote voorbeelden en dat is terug te horen in zijn muziek, hoewel hij nooit op me-too gedrag te betrappen zal zijn. Nieuwe demo’s van ZES laten horen dat hij meer wil doen met zijn zang en gitaarspel, gemixt in de door hem zelf geproduceerde muziek. In het interview dat 3voor12/Eindhoven vorig jaar met hem had, werd al snel duidelijk dat we hier met een enorm creatief brein te maken hebben dat heel goed een gevoel in de mechanische, maar meeslepende, muziek weet te leggen. ZES is de elektronica-artiest die niet per se wil aanzetten tot dansen, eerder tot luisteren. 3voor12/Eindhoven geeft hem graag als eerste een hoofdpodium in eigen stad en wijkt zo ook eens sterk af van de reguliere programmering die altijd redelijk divers is, maar wel de nadruk legt op gitaarmuziek.

ZES is nog maar net begonnen met optreden, maar is nu al bezig om zijn set verder uit te bouwen met zoveel mogelijk live-invloeden. De show op Club 3voor12/Eindhoven zou wel eens heel bijzondere kunnen worden. Verwacht geen saaie laptop-producer, maar een man die alles zoveel mogelijk live wil brengen. Gehuld in rook en met een lichtshow die een schim van hem zal maken, zal hij een uur durende set geven als afsluiter van Club 3voor12/Eindhoven, op 7 juni 2013 in de Effenaar. Hij heeft een vrijbrief en zal ons verrassen, jullie vast ook.

Meer informatie over de clubavond, de andere acts en de voorverkoop volgt snel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven