Sessies van James Wood, Grim Tim en Snoeck in 3voor12/Eindhoven radio Sessies van James Wood, Grim Tim en Snoeck in 3voor12/Eindhoven radio

Bezoek in de studio!

, Tekst: Redactie 3voor12/Eindhoven

Sessies van James Wood, Grim Tim en Snoeck in 3voor12/Eindhoven radio

Bezoek in de studio!

Tekst: Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Muziek van Eindhovense bands is altijd als eerste te horen in 3voor12/Eindhoven radio. Het begint vaak met een demo, later de officiële release en als die er goed in zit, dan nog de live-versie. Live-muziek is altijd een belangrijk onderdeel van het radioprogramma geweest. Hunting The Robot, Mozes and the Firstborn, Che, Birdt en onlangs nog Willem Vonken hebben al prachtige sessies gespeeld in de studio van Glow FM en eerder nog Studio040 en EFM. De komende weken komen opnieuw diverse bands naar de studio van Glow FM voor een sessie tijdens 3voor12/Eindhoven radio.

23 januari – James Wood
De folkband James Wood, bekend om zijn meerstemmige samenzang en liefhebberij van het snaarinstrument in vele vormen, legt momenteel de laatste hand aan de debuut-EP die in maart zal verschijnen. 3voor12/Eindhoven berichtte onlangs over de presentatie ervan in de Studentenkapel en kan nu bekend maken dat enkele nieuwe nummers in een exclusieve sessie te horen zijn in 3voor12/Eindhoven radio.

6 februari – Grim Tim

Bluesrock band Grim Tim presenteerde vorig jaar debuut-EP ‘Cygnet Strumpet House’ op Club 3voor12/Eindhoven. Net als alle andere optredens van de band was die show bijzonder energiek. De stevige bluesrock krijgt live een lading energie die de bandleden zelf vaak niet eens kwijt kunnen waardoor het meer dan eens voor komt dat de bandleden over het podium heen rollen. Dat de band ook een ingetogen kant heeft, wordt duidelijk in ‘La Belle Nouvelle’, het weemoedige nummer van de debuut-EP dat 3voor12/Eindhoven onlangs nog ontleedde, samen met de frontman van de band. Luister 6 februari naar 3voor12/Eindhoven radio hoe de band zich houdt in een sessie in een kleine studio.

13 februari – Snoeck
Ook Snoeck speelde vorig jaar op Club 3voor12/Eindhoven. Bezoekers van de showcase in de Effenaar, maar ook alle andere volgers van 3voor12/Eindhoven, kan het niet ontgaan zijn hoe fraai de gelaagdheid van de debuutalbum ‘For The Machines’ live tot uiting komt. Snoeck speelde afgelopen week op Radio 1 en op Radio Mortale en komt op 13 februari naar de studio van Glow FM voor een sessie voor de Eindhovense fans. De programmamakers van 3voor12/Eindhoven mochten een verzoek indienen voor de set-list en kozen voor ‘Soldiers’. Daarnaast zal de band naar alle waarschijnlijkheid ook ‘For The Machines’, de officiële eerste single – binnenkort met videoclip – spelen.

Naast de live-sessies zullen alle bands ook fungeren als cohost van de programmamakers van 3voor12/Eindhoven radio. Meeluisteren kan via de Glow FM webplayer of, in Eindhoven en omgeving, via de ether op frequentie 94.0FM.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven