Monsters of Mariaheide op nostalgische toer voor 20-jarig jubileum Monsters of Mariaheide op nostalgische toer voor 20-jarig jubileum

Indoorfestival presenteert programma vol met oude bekenden

, Tekst: Paul Knippenberg

Monsters of Mariaheide op nostalgische toer voor 20-jarig jubileum

Indoorfestival presenteert programma vol met oude bekenden

Tekst: Paul Knippenberg ,

De eerste maand van het jaar mag dan traditioneel vrij kalm zijn in muziekland, op 26 januari is het volledig gedaan met de rust. Festival Monsters of Mariaheide staat al sinds jaar en dag garant voor een middag en avond vol gitaargeweld. Dit jaar viert het binnenfestival zijn 20-jarig bestaan en om dit heuglijke feit een speciaal tintje te geven, staat een heel aantal bands uit de roemruchte historie van het festival wederom op de planken van de Monsterhallen te Erp.

Een groot gedeelte van het programma bestaat dus uit acts die al eens eerder op het affiche van Monsters of Mariaheide stonden. ‘Monsters of Mariaheide classics’, zo omschrijft het festival deze acts zelf. Lokale grootmachten BZB en Peter Pan Speedrock behoren zo tot de headliners van deze editie. Het onlangs uit zijn as herrezen Green Lizard is ook ongetwijfeld een publiekstrekker.

SQY Rockingteam mag maar liefst twee keer aantreden. Deze band viert overigens ook zijn twintig jarig bestaan dit jaar. SQY speelt op het Zeeziek podium een rustige set en keert later op de dag terug op het hoofdpodium om het gaspedaal volledig in te drukken. Het nostalgische gedeelte van het programma wordt gecomplementeerd door Fatburger en Helldriver. Helldriver keert op Monsters of Mariaheide zelfs terug voor een heus reünie-optreden.

De organisatie weet echter ook te variëren. Zo staat er het nodige aanstormend talent op het programma van deze jaargang. Er is een plek ingeruimd voor Paceshifters, een rauwe rock-'n-roll band uit het Oosten des lands. Ook BlackBoxRed, een act die vorig jaar al indruk maakte tijdens Popronde Eindhoven, mag aantreden. De eigen talentenjacht van Monsters Of Mariaheide, de Monstercup, werd gewonnen door Gooch. Dat betekent dat zij het festival mogen openen. Ook The Dirty Denims – waar spelen ze eigenlijk niet tegenwoordig – zijn van de partij. En dat is ergens ironisch, want de band deed ooit nog eens mee aan de Monstercup in de hoop op een plek op het festival. Dat lukte toen niet, maar nu staat de happy hardrock-formatie er alsnog, ongetwijfeld als een van de smaakmakers.

Een andere grote naam op het afgeladen volle affiche is Automatic Sam. Deze band heeft met zijn groovende en dansbare mix van garage en blues een uitstekende live-reputatie opgebouwd de afgelopen jaren. MusestDe Pin Up ClubDead Elvis & His One Man Grave, FMP, Goom en DJ Madmix Mustang vervolledigen het programma.

Monsters of Mariaheide vindt plaats op 26 januari 2013 op het Monsterterrein in Erp. Kaarten kosten €25,- in de voorverkoop en €30,- aan de deur.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven