James Wood presenteert debuut-EP in Studentenkapel James Wood presenteert debuut-EP in Studentenkapel

EP van voormalige clubavond-act verschijnt 9 maart op vinyl, eerst nog single-release

, Tekst: Patric Muris

James Wood presenteert debuut-EP in Studentenkapel

EP van voormalige clubavond-act verschijnt 9 maart op vinyl, eerst nog single-release

Tekst: Patric Muris ,

Op de laatste clubavond van 2012 stelde 3voor12/Eindhoven folkband James Wood aan het thuispubliek voor, in de Effenaar. De band speelde toen al enkele nummers van de te verschijnen EP waarvan onlangs officieel de release is aangekondigd: 9 maart vindt de EP-presentatie plaats in de Studentenkapel waar in november 2012 die andere folkband uit Eindhoven, Birdt, ook al zo succesvol zijn albumpresentatie hield. Maar er is meer nieuws zoals bleek tijdens het bezoek van de band aan 3voor12/Eindhoven radio.

Het begon voor James Wood allemaal in de uiterst goede zomer van 2012: nadat de band werd gescout door de festivalprogrammeur van Naked Song mochten de vier (toen nog drie) jongens tijdens het festival meerdere optredens op het dakterras van het Muziekgebouw verzorgen. 3voor12/Eindhoven deed live verslag van alle optredens en deelde een ruimvoldoende uit aan de band die de banjo en de mandoline opnieuw naar Eindhoven bracht. In september volgde de aankondiging van James Wood op Club 3voor12/Eindhoven, het showcasefestival in de Effenaar. Na vele optredens tot aan de herfst toe trok de band zich terug voor het opnemen van de EP.

De EP is, geheel zelfstandig, opgenomen in de kelder van een oude bierbrouwerij in Vessem onder de supervisie van sound engineer, en bandlid, Niels Wiersma. Later is de EP nog door de band zelf gemixt en uiteindelijk heeft Wessel Oltherten de EP gemasterd. Afgelopen weken waren de eerste klanken van de EP exclusief te horen in 3voor12/Eindhoven radio en vandaag is de eerste single op Internet gezet, als teaser van de EP(-presentatie).

De debuut-EP van James Wood telt vijf nummers en wordt in eigen beheer uitgebracht. In een interview met 3voor12/Eindhoven liet de band al weten dat de EP een live-beleving moet hebben, waarbij alles het liefst in één keer is opgenomen. “Zodat er weinig verschil zit tussen opnames en live shows.”

Tussen de sessies van James Wood in 3voor12/Eindhoven radio op 23 januari j.l. door maakte de band de titel van de EP bekend: James Wood. Ook de voorprogramma's zijn daar aangekondigd: Dylan Adrian, zoon van troubadour Ad van Meurs, en bluesgitarist Ernest van Aaken zullen openen voorafgaand aan het optreden van James Wood op 9 maart. De band liet ook weten dat de videoclip van 'Oak House' voor het eerst op de EP-presentatie getoond zal worden. De videoclip zal een sfeerbeeld neerzetten van de band James Wood, waarbij volgens de jongens veel aandacht is geschonken aan de geboden impressies en details.

De presentatie van 'James Wood' door James Wood vindt plaats op 9 maart 2013 om 20.30 uur in de studentenkapel. De voorverkoop is gestart op 19 januari.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven