Hunting The Robot stelt release debuutalbum uit naar januari 2014

“Maar dat betekent niet dat jullie dit jaar niks van ons horen”

Tekst: Patric Muris ,

In september 2012 berichtte 3voor12/Eindhoven over de release van het debuutalbum van Hunting The Robot die gepland stond voor begin 2013. In 3voor12/Eindhoven radio belde de programmamakers met frontman Elvin Usidame, in eerste instantie over hun Nachtjacht-avond in PopEi. Toen werd gevraagd naar de voortgang van het debuutalbum, dat al voor een groot deel is opgenomen, liet Usidame weten dat de band nu mikt op begin 2014. Het album wordt dus een jaar uitgesteld. Usidame vertelt waarom.

In 3voor12/Eindhoven radio waren al eerste snippets te horen van het, toen naar verwachting, aanstaande debuutalbum van Hunting The Robot, opvolger van debuut-EP ‘Our Ocean Is Illuminated’. Tijdens de opnames van het album startte de band een crowdfunding campagne om het album en de release ervan te financieren. De band hoopte daarmee een bedrag van €2.000,- op te halen, maar werd overdonderd door de interesse van fans om te participeren in de financiering van het album. Ruim €3.300,- werd opgehaald waardoor de band in staat is om er een bijzondere release van te maken.

Zo’n hoge opbrengst brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee weet de band zelf ook, want de ‘investeerders’ zien er natuurlijk ook graag wat voor terug. De verwachtingen zijn hoog. Dat is mede de oorzaak dat Hunting The Robot, dat het helemaal zelf wil doen, zichzelf liever meer tijd gunt, zo laat Usidame afgelopen woensdag weten in het radioprogramma van 3voor12/Eindhoven. Hij licht verder toe: “We willen het echt goed doen. De tijd nemen om alles te finetunen. We kunnen het als we willen ook in mei uitbrengen, maar dan is er geen aandacht voor. We willen het graag goed uitbrengen en er echt de tijd voor nemen.” Maar dat betekent niet dat 2013 een rustig jaar wordt waarin de band niks van zich laat horen. “De laatste plannen voor dit jaar worden nu gefinalized. Misschien brengen we nog wel een single en een EP uit, maar dat weten we nog niet. We willen in ieder geval wel veel gaan optreden. Als de plannen concreet zijn, laten we het jullie weten.”   

Hunting The Robot cureert op 25 januari de tweede editie van Nachtjacht in PopEi. De band heeft Aestrid en Kids With Guns geboekt als live-acts en zal zelf na afloop nog wat plaatjes draaien onder de naam ‘Robot Dream Soundsystem’. Aanvang: 21.00 uur. Entree is gratis.