HTC13: Hit The City is meteen wakker na luide opening door Ocean View HTC13: Hit The City is meteen wakker na luide opening door Ocean View

Deense punkrockers weten talentenstatus met verve te verdedigen

, Tekst: Paul Knippenberg / Fotografie: Marco Smeets

HTC13: Hit The City is meteen wakker na luide opening door Ocean View

Deense punkrockers weten talentenstatus met verve te verdedigen

Tekst: Paul Knippenberg / Fotografie: Marco Smeets ,

Ocean View is een driekoppige formatie die deel uit maakt van een aantal talentvolle Deense bands op het festival. Onder de noemer Spot On Denmark presenteren ze zich op Hit The City. Dit mag de band doen in de grote zaal van de Effenaar, die voor de gelegenheid is verkleind om de indruk van een intiem zaaltje te wekken.

HET CONCERT
Ocean View, Effenaar grote zaal, Hit The City festival, 3 november 2013.
 
DE ACT
Het geluid van Ocean View laveert ergens tussen rammelende garage en donkere punkrock. In eigen land wordt de band vooral vergeleken met Iceage, hoewel die nog wel een tikkeltje rauwer en donkerder klinkt. Energiek, hard en vurig is zowel de muziek als de performance van het drietal. Onlangs bracht de band een nieuwe EP uit: Ocean.Puke.Future. De zanger en gitarist, die met zijn colbertje, vet haar en gestreept overhemd meer uiterlijke kenmerken van een corpsbal bezit dan van een rocker, spuugt als een bezetene zijn teksten de zaal in. De bassist, die het merendeel van de set met zijn rug naar de zaal staat, en de drummer spelen meer ontspannen en onverschillig hun rol in de band.
 
HET NUMMER
Het tweede nummer op de setlist, ‘Blood’, blijkt het prijsnummer van Ocean View te zijn. De basis van het nummer is redelijk traag en timide, maar het drietal schakelt tot twee keer toe verassend over op een vervaarlijk snel punkrock-ritme. 
 
HET MOMENT
Tijdens het laatste nummer, na ongeveer vijfentwintig minuten, kijkt de frontman van Ocean View dan eindelijk voor het eerst en meteen voor het laatst zijn publiek aan. Al is het maar voor even. “Are you listening” zingt hij haast vertwijfeld. Verdere communicatie over en weer blijft beperkt tot “We are Ocean View” en een korte “Thanks” waarna er knullig op volle kracht twee cd’s het publiek in worden gemikt.

OOK OPMERKELIJK
Zijn het nu bloedserieuze jongens of hebben ze vooral plezier op het podium? Het signaal is niet erg eenduidig. De ogenschijnlijke nonchalance waarmee vooral de bassist over het podium beweegt staat bijna haaks op de serieuze, agressieve edoch schuchtere presentatie van de zanger. 

HET PUBLIEK

Het publiek is een typisch festivalpubliek: een constante stroom van komen en gaan. Al blijft het merendeel van de nieuwsgierigen staan tot het einde van de set. De zaal is redelijk goed gevuld, al kiezen veel van de aanwezigen er voor om achterin, veilig in het donker te vertoeven. De band zelf heeft hierdoor waarschijnlijk weinig bezoekers gezien.

HET OORDEEL

Het donkere, harde en intense geluid van Ocean View maakt de band niet tot de ideale opener van een festival. Het is vrij zware kost voor het tijdstip van de dag. Ondanks het vroege uur en een afwachtend publiek geeft de band alles. Met een energieke, strakke performance en enkele aardige nummers op zak weet het Deense trio zijn status als talent met verve te verdedigen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven