Kempenerpop 2012: drie dagen voor de prijs van geen

3voor12/Eindhoven geeft vijf tips voor festivalbezoeker

Tekst: Jerome Crutsen ,

Het nog steeds gratis toegankelijke Kempenerpop vindt dit jaar plaats op 14, 15 en 16 september. Het festival is voor het eerst uitgebreid met de vrijdagavond. Op 14 september opent Kempenerpop zijn poorten voor een deel van het terrein, waarbij wordt opgewarmd met live-acts en dj’s. Met een gevarieerd programma wordt een grote doelgroep aangetrokken waarbij ook aan de kinderen is gedacht. Kempenerpop 2012 biedt drie dagen lang gratis toegang met zo’n kleine veertig acts van rock tot dance en van ska tot coverband, straattheater, kindertheater, kinderplein en een camping. Lees maar even mee.

Onlangs is in de speciale festivaluitzending van 3voor12/Eindhoven radio veel aandacht gegeven aan de vele festivals die plaatsvinden in Eindhoven en omgeving. Vorige week werd Misty Fields er nogmaals even uitgelicht op onze site met een winactie, deze week is het de beurt aan meerdaags festival Kempenerpop waarvoor iedereen vrijkaarten heeft. Ook in 2012 heeft het festival weer de nadruk op rock gelegd in de line-up.

In maart zet Kempenerpop al een stevige toon met de eerste namen:
Revenge of the Rock & Roll Monsters Tour 2012
Peter Pan Speedrock
Karma To Burn (USA)
Honkey (USA)
Gewapend Beton
Bazzookas

In mei zijn opnieuw nieuwe namen bekend gemaakt:
Nashville Pussy (USA)
Treekillaz (CH)
My Favorite Scar
KinKobra
Gods Monkey

Een maand later is weer een nieuwe reeks vrijgegeven:
Demented Are Go (UK)
Bonsai Kitten (DE)
The Felicianos
Blue Grass Boogieman
Kempenerpopprijswinnaar Dusty Rum en Kempenerpopband van het eerste uur: Phaser.

Uiteindelijk wordt het programma gecompleteerd met:
The Subs (live)
Het herrezen Beef
Mozes and the Firstborn
Stuurbaard Bakkebaard
Skip & Die
Die-hard Armand
Tigre Blanco
Resistor
Goeiemiddag!  
Arend Kneiters & Simon van Weleer

Het festivalprogramma wordt verder aangevuld met de finale van de Kempenerpopprijs, straattheater-acts, een kinderplein, kindertheater en op zondag een speciaal Rock City Institute-podium. Die dag zijn er dus maar liefst vier podia.

Optredens zullen plaatsvinden in grote tenten die tegen ieder type weer bestand zijn. Naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens Pukkelpop vorig jaar en in Steenwijkerwold onlangs, heeft Kempenerpop een apart bericht uitgedaan dat er een aantal maatregelen is genomen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen. Zo zijn de festivaltenten op Kempenerpop volgens veiligheidsspecificaties bestand tegen windkracht 10 - 11. Daarnaast liggen er voor allerhande noodsituaties draaiboeken klaar, zodat er op het moment dat het nodig is ook adequaat gehandeld kan worden. Terug naar waar het om gaat: de muziek, met vijf tips van 3voor12/Eindhoven dat verslag zal doen van het festival.

Vijf tips voor Kempenerpop 2012:

1. Karma To Burn
2. Nashville Pussy
3. Peter Pan Speedrock
4. Honkey
5. My Favorite Scar

Kempenerpop 2012 vindt plaats van 14 tot en met 16 september 2012 in Aalst-Waalre. Entree is gratis.