Man From The South brengt debuut Koblenz tweemaal opnieuw uit Man From The South brengt debuut Koblenz tweemaal opnieuw uit

Cd release in september in Eindhoven, vinyl release maand later in Tilburg

, Tekst: Patric Muris

Man From The South brengt debuut Koblenz tweemaal opnieuw uit

Cd release in september in Eindhoven, vinyl release maand later in Tilburg

Tekst: Patric Muris ,

In 2011 presenteerde Man From The South, het alias van Paul van Hulten - zanger/gitarist van Woody & Paul, debuutalbum ‘Koblenz’ tijdens Incubate, in Tilburg. Een jaar later zal nagenoeg hetzelfde album weer in Tilburg gespeeld worden, tijdens de release van de vinyl versie van ‘Koblenz’. Maar eerst is daar nog de cd release op 21 september 2012 in de Effenaar, voorafgaand aan het concert van Amerikaanse singer-songwriter – en mogelijke inspiratiebron van Man From The South – Howe Gelb, die na zijn eerder afgelaste optreden op Naked Song 2012 alsnog naar Eindhoven komt.

Dat bevestigt Whipping Post Music, het boekingskantoor van Man From The South op haar website. De cd versie van ‘Koblenz’ wordt uitgebracht op het kersverse label van Whipping Post Music. Dat is vrij bijzonder, want het is de eerste release ooit op de naam van het kantoor. Op 7 oktober 2012 wordt ‘Koblenz’ nogmaals uitgebracht, dan op vinyl. Het vinyl verschijnt op Quadrofoon records en de releaseparty zal zijn op partyboot De Albatros in Tilburg.

Zo is er dus alsnog nog veel aandacht voor ‘Koblenz’ waarmee Man From The South vorig jaar veel indruk maakte. Optredens op festivals als Brandend Zand en Naked Song volgden, maar nooit kreeg het album – dat tot dusver alleen digitaal te verkrijgen was – de aandacht die een debuutplaat van een man met een dergelijke status verdient. Op de digitale versie stond overigens één nummer dat de fysieke releases niet zal halen: ‘Wandering Girl’. Prijsnummer van ‘Koblenz’ is ‘Something Made The Streets Melt’. Het nummer was al regelmatig op woensdagavond te horen in 3voor12/Eindhoven radio en staat nu ook tot begin volgende maand op de Hollandse Nieuwe 33 op de Luisterpaal.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven