Join The Cavalry: alternatieve rockband met ‘vrij veel goed geweld’ Join The Cavalry: alternatieve rockband met ‘vrij veel goed geweld’

Radio-interview met clubavond act helemaal uitgeschreven

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Join The Cavalry: alternatieve rockband met ‘vrij veel goed geweld’

Radio-interview met clubavond act helemaal uitgeschreven

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Op 5 oktober speelt Join The Cavalry op Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar, samen met James Wood en Radar Men from the Moon. Na een try-out in de Altstadt is dit het eerste ‘echt serieuze’ optreden in Eindhoven, in aanloop naar de EP release half november. Met Eindhoven als thuisbasis van voornamelijk frontvrouw Astrid Kunst zag 3voor12/Eindhoven een goede reden om deze talentvolle en stevig rockende band te strikken voor de laatste clubavond van het jaar, waar het doel altijd is om de beste bands uit de regio voor te stellen. Maak alvast kennis met de band die vrijdag het tempo een stuk omhoog gooit.

Op 26 september sprak 3voor12/Eindhoven radio-dj Patric Muris zangeres Astrid Kunst in de uitzending om Join The Cavalry alvast te introduceren, als voorpret van de aankomende editie van Club 3voor12/Eindhoven. Hieronder het interview in geschreven vorm, voor een ieder die het gesprek heeft gemist:

Zangeres van Join The Cavalry, Astrid Kunst, goede avond.

“Ja, hallo! Goede avond.”

Volgende week is het zo ver hè?
“Ja, vet! We hebben er zin in!”

Voor de mensen die jullie nog niet kennen: Wie is Join The Cavalry? Wie is die nieuwkomer?
“We komen als bandleden grotendeels allemaal uit Utrecht, de Eindhovense roots komen dan met name een beetje bij mij vandaan, omdat ik met een 'Brabo' ben, dus ik zit eigenlijk meer dan de helft van de week in Eindhoven. Wij zijn een nieuwe alternatieve rockband met twee dikke drummers en twee gitaren, bas, zang en vrij veel goed geweld als ik dat zo mag samenvatten.”

Goede samenvatting. Dubbele drums, dat klinkt prima.
“Ja, dat is echt heel tof.”

Join The Cavalry is dan misschien nog vrij nieuw, maar de muzikanten afzonderlijk gaan al lang mee. Mensen kennen jou misschien zelfs nog van televisie. Maar ook de andere bandleden hebben al verschillende bands gehad, kun je misschien eens vertellen hoe dat precies zit?
“De jongens komen echt uit allerlei genres. Ik zat zelf met degene die nu eigenlijk deze band heeft geïnitieerd: Stephan Beuving, en dat is inderdaad eentje waarmee ik al heel lang aan de weg timmer met Stereo, een oude band. En ja, hij heeft eigenlijk een hele club met Utrechtse vrienden waar hij ook al heel lang muziek mee maakt. Eigenlijk is het een groot samenraapsel van ik denk wel een stuk of vier bands uiteindelijk. We hebben elkaar een beetje gevonden en dat was een soort van liefde op het eerste gezicht. Met name door die sound; met die twee drummers, Stephan die nu de songs schrijft en over is gegaan van drums op gitaar nota bene. Om zijn drumgeweld te compenseren vond hij het blijkbaar nodig om twee drummers uit te nodigen voor deze club. Secret Handshake Club is meer een beetje underground en wat wij nu doen is alternative-rock met een female-vocal dan, dus dat ben ik. Het is echt muziek die je moet horen ofzo.”

Ja, dat gaan we dadelijk zeker doen. Je zei al “de bandleden komen overal vandaan”, maar hoe hebben jullie elkaar dan gevonden?
Die eer moet ik Stephan Beuving helemaal geven, want hij is de big initiator in dit verhaal en ik was dan alleen met m'n vorige band met Stephan betrokken en hij heeft eigenlijk die mannen bij elkaar geraapt. En ik kwam weer via de deur Stephan binnen. Er was eigenlijk wel heel snel, tja, 'liefde op het eerste gezicht' klinkt echt zo onwijs zoet.”

Het klikte gewoon…
“Ja, we gingen de repetitieruimte in en er was eigenlijk wel meteen een klik of zo. Dat was best bijzonder.”

En wat betekent dat nou voor die andere bands van die andere bandleden? Zoals Secret Handshake Club en I Kissed Charles?
Ik moet eerlijk zeggen dat de prioriteit wel echt heel hard bij deze band ligt. Dat is wel echt een ding dat zeker is. Hier zit iedereen wel echt vol in en ja, vooral voor instrumentalisten is het gewoon hartstikke goed te doen om in meer toffe bands te spelen. Wij zijn nu net in de beginfase van Join The Cavalry dus we weten nog helemaal niet welke kant het natuurlijk allemaal op gaat. We hopen natuurlijk op het beste omdat we er zelf gewoon zo'n goed gevoel over hebben. Maar ja kijk, als het op een gegeven moment te druk wordt dan is dat alleen maar positief denk ik. De prioriteit voor iedereen ligt nu gewoon bij Join The Cavalry.”

Dat is goed om te horen. Alle prioriteiten bij de band die op 5 oktober gaat spelen. Jullie gaan als tweede spelen. Je zei al van “we gaan echt knallen” dat is mooi na de folk van James Wood. Kun je nog een tipje van de sluier geven? Waar moeten we aan denken; een stevige rockshow?
“We hebben wel echt hele dynamische tracks. De muziek is vrij speels ook of zo. We hebben veel lompigheid en laagheid en organische twist van die drummers en van de bas maar met de gitaar klinkt het weer country clean af en toe of zo.”
 
‘Country clean’, netjes. Haha.
“Ja, lullen over muziek is echt dansen over architectuur of zo. Dat vind ik echt zo onwijs lastig, maar… het is gewoon ballen en het is energiek en we vinden het gewoon zelf allemaal heel vet en dat scheelt denk ik wel echt. Dat is denk ik het halve werk. Je moet er ook zelf wel een potje van genieten.”

Nou, lullen over muziek gaat jou prima af hoor…
“Oh ja? Haha, thanks!”

Zeker. Joh, we zijn al een tijdje bezig. Maar, 5 oktober is dan die show bij ons. Jullie gaan later - volgens mij in november - in Utrecht spelen en daar wordt ook jullie eerste release gepresenteerd, klopt dat?
“De eerste release doen we in Amsterdam. Om het dan toch maar een beetje centraal te houden. Voor de wereldreizigers in Eindhoven; Kom 15 november inderdaad af naar Amsterdam, in de Music Matrix - in gebouw MuzyQ, dat is in Amsterdam-Oost. Daar hebben we gewoon zelf een feestje georganiseerd. Omdat we eigenlijk pas net begonnen zijn maar het toch wel echt leuk vinden om het officieel te introduceren. En we hebben dan ook meteen de EP af. De allereerste officiële EP. Dus dat is gewoon reden voor een feestje voor ons. Ook gewoon voor uiteraard familie en vrienden maar ook andere geïnteresseerden. Daar moeten gewoon mensen heen die muziekliefhebber zijn en die benieuwd zijn naar wat we doen.”

Volgende week vrijdag dus een voorproefje van die EP. Daar gaan jullie die nummers even op ons publiek testen, toch? Kijken hoe ze in Eindhoven aanslaan.
Precies. Dus als jullie allemaal bier gaan halen bij de bar, dan weten we dat we nog even aan de bak moeten voor de 15e haha. Nee, daar ga ik stiekem niet vanuit. Maar we doen absoluut ook tracks van de EP en wel nog een paar nummertjes meer nog, want de EP gaat waarschijnlijk maar vier tracks bevatten, dus jullie kunnen dan net iets langer jullie oordeel vellen.”

Dat is volgende week vrijdag. Ik heb nog een slotvraag want jullie hebben jullie Gouwe Lempkes ingestuurd en die zullen ook deze week online komen. Dat betekent dus de vijf favoriete platen, de meest invloedrijke platen van Join The Cavalry. Ik zag daar in het slotakkoord over de plaat van Faith No More, dat een van jullie bandleden zo'n fan was dat hij er speciaal voor naar Portugal ging.
“Ja! Ik weet niet eens of ik zijn naam wel mag verklappen, want ik weet niet of hij er zelf nou zo trots op is, haha.”
 
Nou ja...
“Dat is Bas denk ik. We hebben hem samen opgesteld en één persoon heeft hem geschreven en wij hebben gewoon allemaal onze verzoekjes ingediend en de meest schrijf-getalenteerde heeft het verhaal in elkaar geknald. Ik moest ook lachen om die anekdote, maar ik vermoed dat het om Bas Allein Richir gaat, om meteen zijn hele mooie naam maar even uit te spreken.”

Mooi verhaal hoor.
“Maar, ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat even met dubbel-checken morgenavond want het kan ook goed zijn dat het Toon is geweest. Maar ik denk dat het Bas was.”

Ok, check dat. Dan horen we dat 5 oktober van jou als jullie optreden op onze clubavond. Tot dan!

Gesproken: Astrid Kunst, frontvrouw Join The Cavalry, in de uitzending van 3voor12/Eindhoven radio van 26 september 2012.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven