Matthew And The Atlas en Reignwolf naar Hit The City Matthew And The Atlas en Reignwolf naar Hit The City

Eerder al Ewert and the Two Dragons, China Rats, Fresku en Fair Ohs bevestigd

, Tekst: Paul Knippenberg

Matthew And The Atlas en Reignwolf naar Hit The City

Eerder al Ewert and the Two Dragons, China Rats, Fresku en Fair Ohs bevestigd

Tekst: Paul Knippenberg ,

De stad in gaan met concerten die elders beter passen, is de Effenaar goed bevallen. Het poppodium gaat er nu zelfs een cross-festival aan wijden met meerdere optredens op één dag, verspreid over meerdere podia in de binnenstad waaronder The Rambler, Studentenkapel, Plint en de Effenaar. De Effenaar organiseert het eendaags festival op 18 november 2012 in samenwerking met boekingskantoor Friendly Fire. De eerste namen werden op 22 en 27 augustus bekend gemaakt en nu is er een update met vijf nieuwe namen.

Eind augustus werden de eerste namen van het programma vol muziek en literatuur bekend gemaakt. Op 4 oktober is het programma verder aangevuld met twee muziekacts en drie namen op het literatuurprogramma:

Matthew And The Atlas; Britse folkband speelde eerder dit jaar ook al in de Effenaar, toen tijdens een clubshow. Voor Hit The City is de band opnieuw geboekt door het poppodium, maar nu voor een intieme plek in de Studentenkapel.
Reignwolf; belofte uit Seattle van een heel andere muzikale orde. Verwacht rauwe en vooral snoeiharde bluesrock.

Het literatuurprogramma in de Plint villa heeft verder vorm gekregen met de komst van:
Rob Waumans. De schrijver debuteerde vorig jaar met de roman ‘Als je de stad binnenrijdt’. Ook is hij - samen met Ivo Victoria - presentator van Waumans' & Victoria's Internationaal Literaire Variété Spektakel.
Jamal Quariachi; schrijver van het goed ontvangen debuut ‘De vernietiging van Prosper Morèl’.
Dennis Gaens; stadsdichter van Nijmegen.

Op 27 augustus zijn de volgende namen al aan het muziekprogramma toegevoegd:

Fair Ohs; vrolijke zonnige punk. Erg aanstekelijk en behoorlijk goed dansbaar.
Westkust
; gruizige pop die neigt naar shoegaze. Niet uit Nederland zoals de bandnaam doet vermoeden, maar uit Zweden.
Each Other
; lofi popliedjes met een indie inslag. 'Craclin pop', zo omschrijven de Canadezen het zelf.

Op 22 augustus zijn de eerste namen bekend gemaakt:

Ewert and the Two Dragons; aanstekelijke up-tempo pop met folkinvloeden.
Vadoinmessico; cocktail van nationaliteiten en muziekstijlen waaronder folk, pop en dance. Geestverwanten van Arcade Fire en Crystal Fighters. 
Boho Dancer; eigenzinnige freakfolk uit Scandinavië met een zangeres die een charme heeft die reikt tot ver buiten de zaal.
China Rats; energieke indie georiënteerde rock-‘n-roll uit Leeds. En dat het Brits is, dat hoor je. 
Birdt; liedjesschrijver en kunstenaar Bardt van der Dennen brengt al bijna vijf jaar lyrische folk platen uit met daarop kleine liedjes, volgens hem zelf ideaal om bij te contempleren. Voorheen onder de naam Bird, maar sinds hij in grote lijnen weer het best als eenmansformatie omschreven kan worden, heeft Bardt een ‘t’ achter Bird geplakt. En dus is daar Birdt. Tijdens Hit The City zal Birdt het nieuwe album ‘Place For One Day’ presenteren in de Studentenkapel.

De nadruk ligt tijdens Hit The City op muziek, maar ook literatuur komt veelvuldig aan bod. Het festival wil een duidelijk cross-over thema hebben met aandacht voor meerdere kunststijlen waar een breed publiek kennis mee kan maken. Onder het curatorschap van Eindhovense schrijver Henk van Straten zullen onder andere Ivo VictoriaTjitske Jansen en Fresku teksten voordragen.

In de komende weken worden meer acts, locaties en het tijdschema bekend gemaakt. 3voor12/Eindhoven werkt dit artikel voortdurend bij en zal op locatie live verslag doen van Hit The City.

Hit The City vindt plaats op 18 november 2012 bij diverse podia in Eindhoven. Aanvangstijd: 15.00 uur. De voorverkoop is op 25 augustus gestart.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven