Neo-folk, dikke drummers en spaced-out stonerrock op laatste clubavond 2012 Neo-folk, dikke drummers en spaced-out stonerrock op laatste clubavond 2012

Tijdschema en afterparty bekend

, Redactie 3voor12/Eindhoven

Neo-folk, dikke drummers en spaced-out stonerrock op laatste clubavond 2012

Tijdschema en afterparty bekend

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Op 5 oktober 2012 stelt 3voor12/Eindhoven drie bijzonder goede bands voor, op het hoofdpodium van Eindhoven: de Effenaar. Achterban en andere muziekliefhebbers zijn uitgenodigd om deze relatieve nieuwkomers te ontdekken. Doordat de acts grotendeels nog wat onbekend zijn, is de afgelopen weken veel aandacht besteed aan de eerste introductie. De muzikale presentatie volgt vrijdag op de laatste clubavond van dit jaar. Wat hebben wij er zin in.

Het concept is onveranderd: 3voor12/Eindhoven stelt drie keer per jaar tijdens de showcase in de Effenaar de beste nieuwe bands voor uit eigen stad. Of in het geval van Radar Men from the Moon één van de beste nieuwe platen uit eigen stad. De rockband heeft tags als ‘space’, ‘psychedelisch’, ‘instrumentaal’ en ‘stoner’ aan zijn nieuwe album ‘Echo Forever’ gehangen. Op de vraag hoe ze denken dat live te gaan brengen, antwoordt de band geruststellend: “onze gitarist heeft een pedalenstrip om bang van te worden.” Vrijdag wordt de proef op de som genomen met een integrale albumpresentatie.

James Wood tijdens interview met 3voor12/Eindhoven

James Wood tijdens interview met 3voor12/Eindhoven

Het contrast met openingsact James Wood is wat dat betreft groot te noemen. De folkband houdt het puur, met akoestische snaarinstrumenten en meerstemmige zang. Waar bij Radar Men from the Moon de melodie nog wel eens wil verdwijnen in de muur van geluid, zal dat bij James Wood nooit gebeuren. James Wood heeft een geweldige zomer gehad met veel optredens op diverse festivals en komt helemaal warm gedraaid zijn eerste clubshow ooit (primeur!) geven in de Effenaar, tijdens Club 3voor12/Eindhoven.

Goed daar tussenin geplaatst is Join The Cavalry, de alternatieve rockband met ‘vrij veel goed geweld’. Programmamakers van 3voor12/Eindhoven radio hadden zangeres Astrid Kunst onlangs aan de lijn in de uitzending en hoorde haar zeggen er veel zin in te hebben en te gaan knallen aankomende vrijdag. Het publiek in Eindhoven is volgens haar een goede graadmeter voor de reacties op de EP die 15 november gepresenteerd zal worden. Join The Cavalry heeft de enige vrouw in zijn midden. Voor de rest is het een mannenavond op het podium, want na de bands zullen ook twee mannelijke dj’s het programma overnemen. Het liefst tot heel laat. Het publiek bepaalt de sluitingstijd: tot 02.00 uur is er geprogrammeerd maar de dj’s van I Am Duo gaan graag langer door als het gezellig is. En als er gedanst wordt!

Dit is het tijdschema van Club 3voor12/Eindhoven op vrijdag 5 oktober:

21:00 - 21:30 James Wood
22:00 - 22:30 Join The Cavalry
22:45 - 23:45 Radar Men from the Moon
23:45 - 02:00 (of later) I Am Duo

De voorverkoop van Club 3voor12/Eindhoven is al een tijdje bezig, maar er zijn ook nog kaarten aan de avondkassa van de Effenaar te verkrijgen, mits de avond niet is uitverkocht. Voor maar €5,- ben je erbij. Tot vrijdag! 
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven