The Risque kent geen genade in PopEi The Risque kent geen genade in PopEi

Curly Ice transformeert zichzelf van stoere band met flair tot beginnend schoolbandje

, Tekst: Bart Jansen

The Risque kent geen genade in PopEi

Curly Ice transformeert zichzelf van stoere band met flair tot beginnend schoolbandje

Tekst: Bart Jansen ,

Vanavond heeft PopEi weer een oude bekende uitgenodigd, namelijk rock/skate-punk band The Risque. Inmiddels is eerste langspeler ‘For The Kids’ alweer een tijdje uit en over het algemeen goed ontvangen in de lokale omgeving. Na diverse shows als support van onder andere Denvis & The Real Deal, is de eer als hoofdprogramma vanavond weer eens aan The Risque zelf. 3voor12/Eindhoven was erbij tijdens de albumpresentatie van ‘For The Kids’ in Altstadt en is benieuwd naar de huidige vorm van de band. Als support is punk-rock band Curly Ice uitgenodigd.

Curly Ice

De jonge punk-rock band Curly Ice uit Eindhoven opent rond 21.30 uur. Opvallend en jammer genoeg is het nog akelig rustig. Frontman Bas Huijben en co laten zich niet uit het veld slaan en trappen gelijk af met eigen materiaal. Curly Ice maakt enthousiaste punkrock nummers die goed in het gehoor liggen in de stijl van Simple Plan, Destine, Yellowcard en Green Day. In het begin van het optreden komen vooral eigen nummers aan bod. Tevergeefs speelt de band naast eigen nummers nog een aantal covers van onder andere Johnny Cash, uiteraard in een punk-rock jasje. Misschien wel in de hoop om de achtergebleven barhangers in het nabijgelegen café binnen te krijgen. Helaas blijft het bezoekersaantal op circa twintig man steken. Wanneer er een geforceerde cover voorbij komt van The Beatles (Paperback Writer) is de flair en bravoure van de show verdwenen en is Curly Ice veranderd in een beginnend schoolbandje. Jammer, want het eigen werk klinkt zeker niet verkeerd.

The Risque

Na Curly Ice laat The Risque niet lang op zich wachten; de band trapt snel af. ‘Speluuuh’ klinkt luidruchtig uit de zaal wanneer de mannen het podium betreden. Een kort praatje wordt vanavond niet getolereerd. Gelukkig komen er ook steeds meer bezoekers de zaal in wanneer de eerste gitaaraanslagen klinken. Het is een gezellige bedoeling vooraan als een horde skateboarders binnenkomt en het board opzij wordt gezet. Iets te enthousiast begint de band met het spelen van ‘The Century Is Gone’, waardoor er het een en ander behoorlijk mis gaat. Het publiek is ook wat ongeduldig en The Risque geeft hier (te) snel gehoor aan. Haastig en afgeraffeld speelt de band, alsof ze dit snel wil vergeten.

Tijdens derde nummer ‘Homesick Kamikaze’ herpakt het trio zich helemaal. Een typisch nummer dat zo op de soundtrack van een game als Tony Hawk Pro Skater zou kunnen staan. Een hoog meezing gehalte wat ook blijkt uit de reactie van de zaal die van zich laat horen. Voornamelijk de drummer eist vanavond een hoofdrol op. Met zijn harde drumpartijen dirigeert hij het tempo. Na een paar drumpartijen zit zijn T-shirt al onder het kwijl. De strakke afstemming bij The Risque is opvallend goed. En die is nou juist net zo belangrijk in dit genre. De Eindhovenaren zetten zonder moeite een tandje gas bij, maar zijn nu ook niet meer bang om korte rustmomenten in te brengen, waardoor de show boeiend blijft.

The Risque bewijst in PopEi een erg goede liveband te zijn. Afwisselend in diverse gradaties, met als hoogtepunt van de set ‘Hold The Lights’. Een ideale meezinger, vanavond gebracht in PopEi, maar eigenlijk al geschikt voor festivalweides.

Gezien: Curly Ice en The Risque, op 2 november 2012, in PopEi.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven