PIAS lanceert eigen festival met o.a. Pete Philly, dEUS en Crystal Fighters PIAS lanceert eigen festival met o.a. Pete Philly, dEUS en Crystal Fighters

Eerste editie PIAS Nites in Klokgebouw Eindhoven

, Atze de Vrieze

PIAS lanceert eigen festival met o.a. Pete Philly, dEUS en Crystal Fighters

Eerste editie PIAS Nites in Klokgebouw Eindhoven

Atze de Vrieze ,

Platenmaatschappij PIAS houdt 9 december een labelavond. Dat klinkt op zichzelf niet wereldschokkend, maar opmerkelijk is dat als locatie voor de PIAS Nites het Klokgebouw in Eindhoven gekozen is, een tamelijk forse ruimte met meerdere zalen, ongeveer net zo groot als de Heineken Music Hall.

Eerste editie PIAS Nites in Klokgebouw Eindhoven

Platenmaatschappij PIAS houdt 9 december een labelavond. Dat klinkt op zichzelf niet wereldschokkend, maar opmerkelijk is dat als locatie voor de PIAS Nites het Klokgebouw in Eindhoven gekozen is, een tamelijk forse ruimte met meerdere zalen, ongeveer net zo groot als de Heineken Music Hall. De line-up is dan ook ambitieus, met onder andere dEUS, Crystal Fighters, Vitalic, Pete Phily en Balthazar. “We willen dit al heel lang”, licht Leon Happé van PIAS toe. “We hebben jarenlang een labelnacht gehad op Eurosonic, dat was ook altijd mooi. Vorig jaar is voor het eerst een PIAS Nites gehouden in Brussel, daarna in Parijs. Wij konden en wilden niet achterblijven.”

Volgens Happé is het evenement vooral bedoeld om de eigen artiesten een platform te bieden en een op een contact te hebben met de fan. Het moet zeker niet bij een enkel evenement blijven. “We vertegenwoordigen heel veel verschillende artiesten, het leek ons leuk om daar een dergelijke avond mee te vullen. De bedoeling is dat je een kaartje voor het event koopt en er op basis van de naam PIAS Nites op kunt rekenen dat het goed wordt. Uiteraard kunnen we daar onze cd’s verkopen en fans op de hoogte brengen waar bands mee bezig zijn.”

PIAS organiseert het evenement samen met de mensen achter Paaspop, maar dat zou in de toekomst ook best met andere partijen als Mojo of Friendly Fire kunnen. Het idee is om eens per jaar een grote PIAS Nites te organiseren, en daarnaast mogelijk vaker per jaar een kleiner evenement. “Mensen die er verstand van hebben waarschuwen me al dat het heel veel werk is, zo’n evenement organiseren. Voor het geld doen we het in elk geval niet. We hopen er natuurlijk wat aan over te houden, maar de entreeprijs is bewust laag gehouden, 32,50 euro in de voorverkoop. We hebben ook niet de illusie dat mensen specifiek op het merk PIAS afkomen. Dat gaat zo bij labels als TopNotch of Excelsior, maar een label als PIAS zal de luisteraar worst wezen. Hopelijk herkennen mensen straks de naam PIAS Nites.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven