Festivalseizoen in Eindhoven nog lang niet voorbij Festivalseizoen in Eindhoven nog lang niet voorbij

3VOOR12/Eindhoven zet leukste nazomer evenementen op een rij

, Tekst: Patric Muris

Festivalseizoen in Eindhoven nog lang niet voorbij

3VOOR12/Eindhoven zet leukste nazomer evenementen op een rij

Tekst: Patric Muris ,

In het prille 2011 was er Cross Linx, in het voorjaar was er het Naked Song festival en in de zomer was er Extrema Outdoor. Veel mooie festivaldagen zijn er dus al geweest. Van alle genoemde festivals hebben we uitgebreid verslag gedaan. Nu blikken we even vooruit. Er staat nog heel wat te komen!

3VOOR12/Eindhoven zet leukste nazomer evenementen op een rij

De zomer is bijna voorbij, maar het festivalseizoen in Eindhoven en omgeving bij lange na nog niet. Zowel indoor als outdoor, gratis als betaald en eendaags als meerdaags; er staat nog wel wat te gebeuren in onze regio. Wij zetten de leukste festivals in chronologische volgorde voor je op een rij. Inclusief de namen van onze aanraders.


Bestfest (3 september)

Stevig rock festival dat aanhangers van Eindhoven Rockcity massaal naar Best laat vertrekken. Bestfest houdt niet van pop, maar des te meer van rock, rock ’n roll en punk. Niet voor watjes dus.

Aanraders: Black-Bone en Komatsu
Met uit eigen regio: Komatsu, Black-Bone, The Dirty Denims en Jack’s Dignity
Entree: gratis

Misty Fields (3 & 4 september):

Tweedaags festival in de natuur van Asten met op de zaterdag doorgaans een stevige line up waar lokale, nationale en internationale bands elkaar afwisselen. Op de zondag is er ook ruimte voor andere vormen van cultuur en vermaak waaronder diverse musicals. Op beide dagen is er in de middag een aparte programmering voor kinderen.

Aanraders: Traumahelikopter en The Sore Losers
Met uit eigen regio: Autumnsun en Woody & Paul
Entree: passe partout voor beide dagen kost €15-,.

Kioskpop (3 & 4 september):

Tweedaags festival in Veldhoven met lokaal talent. De programmering bestaat veelal uit pop/rock zonder al te veel scherpe randjes. Kioskpop start met een songfestival afgewisseld met dansoptredens. De surpriseact maakt het festival eens te meer geschikt voor het gehele gezin. Voor de betere live muziek wordt op zaterdag aangeraden vooral de avond aan te houden.

Aanraders: Want Want, Hunting The Robot en Face Tomorrow
Met uit eigen regio: Alterskin, Gerard van Maasakkers en Hunting The Robot
Entree: gratis

Brandend Zand (4 september):

Eendagsfestival in de tuin van de Effenaar met heel veel live muziek en steeds meer nevenactiviteiten. Lekker eten was altijd al een belangrijke pijler, dit jaar kan er ook gewinkeld worden. Brandend Zand staat bekend om zijn laagdrempeligheid en veelzijdige programmering. Dat is dit jaar niet anders. Bijzonderheden: voor het Beukorkest, afsluiter van het festival, wordt er verhuisd naar binnen. Het Beukorkest trapt dan in de grote zaal af met hun ‘Steal The Trumpet’ tour.

Aanraders: The Sore Losers, Wheels on Fire en Beukorkest
Met uit eigen regio: The Marinos (deels) en Beukorkest.
Entree: gratis

FuckYouWereFromEindhoven (10 september):

Dancefestival bij de Ijzeren Man in Eindhoven opgezet door lokale partijen die samen zeven area's hosten. Het gehele festival wordt georganiseerd op eigen kracht, zonder subsidie dus. Iedere area heeft zijn eigen stroming in de elektronische muziek. Bezoekers kunnen losgaan op snoeiharde techno, maar ook dansen op verfijnde minimal. Ook dit jaar heeft FYWFE een afterparty. Die vindt plaats in de Effenaar waar een bezoek verwacht wordt van Duitser Alex Bau die eerder op de dag te zien is op de stage van FYWFE.

Aanraders: de area van Project Ongevraagd is doorgaans erg spannend. Zodiak Commune is door zijn status een garantie voor kwaliteit.
Met uit eigen regio: alle area’s worden gehost door liefhebbers uit de regio. De dj’s die geboekt zijn kunnen overal vandaan komen, maar ook daarvoor wordt het vaak dicht bij eigen huis gehouden. Eindhovenser kan een festival haast niet zijn!
Entree: festival is gratis, afterparty €5

Kempenerpop (17 & 18 september)

Almaar groeiend festival in Waalre dat twee dagen live muziek biedt. Sinds vorig jaar is er ook een festivalcamping omdat de programmering ook steeds meer mensen buiten de regio trekt. Belangrijk onderdeel van Kempenerpop is de Kempenerpopprijs dat na een aantal voorrondes in Eindhoven en omgeving vier finalisten overhoudt voor de festivaldag. De winnaar speelt het volgende jaar opnieuw op Kempenerpop, maar dan als aangekondigde act. Ondanks de toegankelijkheid van het festival is de programmering doorgaans stevig.

Aanraders: Black-Bone, Baskerville en voor velen waarschijnlijk DeWolff en Karma To Burn
Met uit eigen regio: Tech-9, Denvis & The Real Deal, Black-Bone, Stennix en Mur Du Son
Entree: gratis

Dit zijn de festivals die de komende drie weken op de agenda staan in Eindhoven en omgeving. Later dit jaar vinden STRP festival (oktober) en Popronde (november) nog plaats. Daarover later ongetwijfeld meer.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven