Sidewalk lanceert debuutalbum ‘Tuesday’s A Day To Remember’ in PopEi

Van soloproject naar volledige band, van drie EP’s naar een debuutalbum.

Tekst: Roy Verhaegh ,

Het heeft jaren geduurd, maar nu is hij dan toch echt bijna daar. Het debuutalbum van de band Sidewalk genaamd ‘Tuesday’s A Day To Remember’. Om deze release kracht bij te zetten, zullen ze het album op, jawel dinsdag, 11 oktober met een launchparty in PopEi presenteren.

Van soloproject naar volledige band, van drie EP’s naar een debuutalbum.

Voor wie nog niet zo heel bekend is met Sidewalk, een kleine introductie: De grote man achter de band is singer-songwriter Coen van der Horst. Van kinds af aan kreeg hij al de Beatles met de paplepel ingegoten. Met deze gezonde bodem is zijn liefde voor muziek verder gegroeid. In de zomer van 2004 bracht hij onder eigen noemer een demo uit. Hij merkte dat daar meer potentie in zat en begon zodoende met het verzamelen van een band dat vervolgens weer heeft geresulteerd in het debuutalbum ‘Tuesday’s A Day To Remember’. Naast Coen van der Horst bestaat de band uit drummer Marvin Zeelig, gitarist Evert Zeevalkink en bassist Sander Kalmeijer. In deze formatie speelt de band schattige en melodieuze popliedjes, die gecombineerd met de albumhoezen een fris en zomers gevoel uitdragen.

De afgelopen jaren heeft de band twee EP’s uitgebracht, te weten ‘Have Heart, Will Travel’ en ‘They Say The World Is Turning’. Het album is een samensmelting van deze EP’s, met de toevoeging van de derde EP ‘If Morning Never Comes’. Het debuutalbum zal de dag na release gratis te downloaden zijn via de website van de band. Wil je het merendeel echter uit volle borst mee kunnen zingen, dan kun je via deze site de eerste twee EP’s voor nop downloaden. Daarnaast is het zeker de moeite waard om even de nieuwe video voor het nummer ‘This Better Be For Real’ te bekijken.

Tuesday’s A Day To Remember is vanaf 11 oktober ook fysiek te koop voor tien euro. Het album is voorzien van een zestienpagina tellend boekje met daarin een verborgen puzzel. Met het oplossen van deze puzzel maak je kans op diverse prijzen waardoor het zomaar kan zijn dat je hem direct weer hebt terugverdiend.

De launchparty van Tuesday’s A Day To Remember begint aanstaande dinsdag om 20.00 uur. De avond wordt gepresenteerd door komiek Rob Scheepers. Entree is gratis.