Line-up STRP festival compleet Line-up STRP festival compleet

Muziekprogramma STRP 2011 lust voor oog en oren

, Tekst: Paul Knippenberg

Line-up STRP festival compleet

Muziekprogramma STRP 2011 lust voor oog en oren

Tekst: Paul Knippenberg ,

Met als laatste bevestigingen Beardyman, LFO, Walls, The Fields en Fairmount is de muziekprogrammering van STRP voor dit jaar compleet. Het festival, dat pas toe is aan zijn vijfde editie, is binnen korte tijd uitgegroeid tot een evenement van betekenis op het gebied van exposities, film, performances en vooral muziek. Dit jaar zal STRP plaatsvinden van 17 tot 27 november.

Muziekprogramma STRP 2011 lust voor oog en oren

Op 18 en 26 november zal het Klokgebouw op Strijp-S in het teken staan van de betere elektronische muziek. Met de line-up van dit jaar belooft het eveneens een visueel spektakel te worden. Wij zetten alle namen even op een rij met een toelichting voor de headliners.

De Duitser Len Faki is de absolute publiekstrekker op 18 november. De inmiddels wereldberoemde DJ die doorbrak in de legendarische (oost)Berlijnse discotheken de Tresor en de Ostgut, zal zich in de industriële sfeer van het Klokgebouw waarschijnlijk goed thuis voelen.

Andere namen van formaat zijn de Britten James Holden en Nathan Fake. Misschien zijn ze samen nog wel het meest bekend; Holden remixte immers zeer succesvol het nummer “The Sky Was Pink” van Nathan Fake.

Voor Makcim & EL-P is het een speciale avond. Dit groovy en funky minimal duo richtte in het verleden samen 'minimal Eindhoven' op en speelt dus een thuiswedstrijd. 

Andere acts op deze avond zijn: Collabs, DVS1, E.D.G.E, Fairmont, Mathew Jonson, Michael Mayer, ROD, Steim Muziek en Thomas Martojo.

Op zaterdag 26 november zullen de zintuigen flink geprikkeld worden.  De headliners van het tweede muziekweekend zijn: Amon Tobin en Aphex Twin. 

De Braziliaanse Amon Tobin maakte dit jaar al erg veel indruk op Lowlands met zijn spektakelshow 'ISAM'. In een futuristisch bouwwerk, ondersteund door een verbluffende lichtshow vermaakte hij het festivalpubliek maar liefst anderhalf uur met zijn samples. 

Ook de muziekveteraan Aphex Twin staat bekend om visuele aspecten in zijn shows. Hij zal met een facemapping show komen die door de STRP organisatie als 'weird'  omschreven wordt. Aphex Twin stond overigens ook al op de editie van 2009, destijds samen met de Duitse techno DJ Hecker.  In die set shockeerde hij het publiek in de laatste minuten met tamelijk zieke beelden. Dat belooft wat voor deze jaargang. 

Een andere act die al indruk maakte op Lowlands dit jaar en geboekt is op STRP is Beardyman. Deze bebaarde beatboxer stuurt enkel zijn vocalen zijn apparatuur in met als resultaat opzwepende dubstep en house. Het is virtuoos, indrukwekkend, maar vooral erg aanstekelijk. 

De line up van 26 november bestaat verder uit Cinnaman, I-F, Jackmaster, Kutmah, LFO, Loud-E, Orgue Electronique, Rustie, The Field, Trolley Snatcha en Walls.

De kaartverkoop van STRP 2011 is inmiddels gestart.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven