Times Of Grace geeft Dynamo er flink van langs Times Of Grace geeft Dynamo er flink van langs

“I love your women and especially how they smell!”

, Tekst: Roy Verhaegh

Times Of Grace geeft Dynamo er flink van langs

“I love your women and especially how they smell!”

Tekst: Roy Verhaegh ,

Ontstaan vanuit het ziektebed van de gitarist van Killswitch Engage (KsE) Adam Dutkiewicz, later aangevuld met de zang van oud KsE-collega Jesse Leach. Een beest bestaande uit bruut, melodieus gitaargeweld en opzwepende, maar eveneens melodieuze zang. Het beest heet Times Of Grace en vanavond laten ze het los in Dynamo.

“I love your women and especially how they smell!”

De show was in eerste instantie bestemd voor de grote zaal van Dynamo, maar is verplaatst naar de kelder, vanwege een ietwat tegenvallende kaartverkoop. Een gegeven dat voor degene die er wel bij waren de show alleen maar ten goede is gekomen, maar daarover later meer. Eerst is er het voorprogramma in de vorm van de Nederlandse band Dead Man’s Curse. Een band die blijkbaar nog niet zo heel lang bestaat, maar dus wel al het genoegen heeft vanavond hier te mogen staan. Ook zullen ze binnenkort het voorprogramma mogen verzorgen van Korn in een uitverkocht 013. Een band met ambitie!

Muzikaal gezien doet de band denken aan bands als Shinedown, Alice In Chains en Black Stone Cherry. ‘Recht-in-je-smoel’ hardrock met een groovy sausje. De heren werken zich een half uur lang goed in het zweet, maar krijgen het publiek niet echt aan de praat. Zelfs niet als ze wat herkenbaarder materiaal brengen in de vorm van ‘Midlife Crisis’ van Faith No More. Om een reactie van het publiek moet gevraagd worden en zelfs dan blijft de reactie beperkt. Het is overduidelijk dat het publiek wacht op de mannen van Times Of Grace.

Rond 21.30 uur is het tijd voor band van vanavond: Times Of Grace (ToG). Begonnen als bezigheidstherapie vanuit een ziektebed door Adam Dutkiewicz, bekend van Killswitch Engage (KsE), later aangevuld met zang van Jesse Leach, bekend als de zanger op het album ‘Alive Or Just Breathing’ van KsE. Op het ToG debuutalbum heeft Adam alles zelf ingespeeld, iets dat in een vertaalslag naar een live-setting lastig blijkt te zijn. Vandaar dat ze in hun live-set worden bijgestaan door Joel Stroetzel op gitaar (eveneens van KsE-faam) en Dan Gluszak op drum (voorheen van Envy on the Coast). Oorspronkelijk zou Daniel Struble op basgitaar te horen zijn, maar wegens omstandigheden is hij vervangen door Matt Bachand (bekend van Shadows Fall). Bassist Matt neemt tegelijk ook een deel van de zang voor zijn rekening. Met z’n drieën vormen zij de solide basis, waardoor Jesse en Adam alle mogelijkheid krijgen tot interactie met het publiek. Er worden high fives uitgedeeld, Jesse duikt zo nu en dan het publiek in en Adam laat weten dat hij houdt van de geur van Nederlandse vrouwen. Op wat knetterende geluidjes rondom de microfoons na, is het een strakke en energieke show, die met dezelfde energie door het publiek word beantwoordt. Het feit dat dit plaatsvindt in de kelder van Dynamo maakt allemaal nog intenser, want alles en iedereen wordt meegesleurd in dit optreden.

De band begint met ‘Strength in Numbers’ en speelt op twee nummers na (te weten ‘The Forgotten One’ en ‘Fall From Grace’) het complete debuutalbum ‘The Hymn Of A Broken Man’. Zelfs de instrumental ‘In The Arms Of Mercy’ komt als een intermezzo voorbij. Ze eindigen drie kwartier later met ‘Where The Spirit Leads Me’. Wat dan al met al ook het enige smetje op het optreden is, want het had gerust langer mogen duren. Allicht aangevuld met een nummer van het KsE-album ‘Alive Or Just Breathing’? Dat zou leuk geweest zijn en had zeker goed uitgepakt bij het publiek (gezien het aantal KsE-shirts), maar dat is niet nodig geweest. Dit was een ijzersterke metalshow dat met gemak op zichzelf stond en niet hoeft te leunen op oude successen!

Times Of Grace, Gezien: Dynamo, vrijdag 17 juni 201.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven