Ape Not Mice is definitie van vrolijkheid Ape Not Mice is definitie van vrolijkheid

Cd-presentatie in eigen hometown

, Tekst en fotografie: Francis Pronk

Ape Not Mice is definitie van vrolijkheid

Cd-presentatie in eigen hometown

Tekst en fotografie: Francis Pronk ,

De Eindhovense band Ape Not Mice bestaat al 2,5 jaar en hun debuutalbum 'Every Stain Tells A Story' is nu eindelijk verkrijgbaar. Zanger Diede is door drummer Mark ontdekt via YouTube en aangezien het muzikaal klikte zijn ze een band gestart. Afgelopen jaar verschenen er al vrolijke clips van dit jazz/popbandje zoals het zomerse 'Singing In The Sun', waar de bandleden een zomerse picknick in een park houden. Vandaag doen zij hun cd-presentatie in de kleine zaal van Effenaar.

Cd-presentatie in eigen hometown

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Tilburgse singer/songwriter Isabelle Amé. Een klein, schattig meisje komt het podium opgewandeld met haar bandleden. Wanneer ze haar mond opentrekt is het schattige er vanaf, want ze heeft een sterk en volwassen geluid. Af en toe is er een rauw randje op haar stem te horen en dat maakt het helemaal af. Haar muziek is poppy en sluit goed aan bij de vrolijke muziek van Ape Not Mice. Isabelle Amé moet het wel hebben van haar up-tempo nummers. Wanneer zij haar akoestische gitaar erbij pakt en een gevoelig liedje speelt over dierbaren die zijn overleden, komt ze bijna niet boven het geroezemoes in de zaal uit. Erg jammer, want zij en haar bandleden doen zo hun best. Over het algemeen heeft Isabelle Amé een erg commercieel geluid, wat niet negatief bedoeld is. Het is wachten tot iemand deze Brabantse ontdekt.
 
Het podium van Ape Not Mice ziet er allesbehalve saai uit. Er zijn o.a. schaapjes te zien en heel veel bloemen en andere lente-achtige vrolijkheden. De band begint wat te jammen en na verloop van tijd komt zangeres Diede het podium opgewandeld en beginnen ze met 'The Smartest Girl Of All'. De goedlachse Diede hoeft niet veel te doen om het publiek voor haar te winnen. De muziek is vrolijk (jazz/pop) en de vrolijkheid weet ze goed over te brengen. De band is nog een beetje in de wolken van het goede nieuws dat ze gisteren te horen hebben gekregen. Ze hebben een wedstrijd op 3FM gewonnen en mogen binnenkort bij Giel Beelen spelen en als klap op de vuurpijl staan ze ook nog eens drie dagen op Zwarte Cross. Ook werd 'The Spotty Nose' gedraaid op 3FM en uiteraard doen ze dit nummer vandaag ook. Omdat het de cd-presentatie is, komen er uiteraard veel nummers van de cd voorbij. De band kan het niet laten om een cover te spelen en ze hebben gekozen voor 'Price Tag' van Jessie J. Het scheelt dat ze dit nummer op een goede manier performen, want op een cd-presentatie is een cover eigenlijk 'not done'.
 
Ape Not Mice heeft veel liedjes met een hoog 'lalala'-gehalte. Single 'Like Yeah' gaat over MTV meisjes die constant overdreven zeggen: "Oh my god, I was like.. Yeah..". Iedereen kan zich wel zo'n meisje voor de geest halen. Bij 'Feelgood For Sale' wordt het eerste couplet gezongen door een megafoon en er komt zelfs een ballad voorbij. Veel blije gezichten in het publiek en blije gezichten op het podium. Ape Not Mice zet een krachtige cd-presentatie neer en heeft veel leuke dingen in het vooruitzicht zoals Zwarte Cross en spelen bij Giel Beelen. Wie weet wat de toekomst deze band nog meer brengt...

Ape Not Mice, Gezien: Effenaar, donderdag 16 juni 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven