En wederom doet Soulwax de Nite Versions!

Spelen in een strak pak is strak spelen

Tekst: Koen van Hees / Fotografie: Erik Jan Sijbers ,

Door de jaren heen heeft Soulwax bewezen in verschillende genres te kunnen opereren. Pak hem beet tien jaar geleden ging je nog naar een concert van Soulwax voor lekkere rock. Sinds 2005 mag je je opmaken voor een straffe avond clubmuziek. Zeker sinds ze de hele wereld afreizen met het circus Soulwaxmas waarbij ze samen met bevriende topacts iedere locatie op z’n kop zetten.

Spelen in een strak pak is strak spelen

GEZIEN:
Soulwax, zaal I, Klokgebouw, STRP 2010, 27-11-2010

MUZIEK:
Door de jaren heen heeft Soulwax bewezen in verschillende genres te kunnen opereren. Pak hem beet tien jaar geleden ging je nog naar een concert van Soulwax voor lekkere rock. Sinds 2006 mag je je opmaken voor een straffe avond clubmuziek en is het rave dat de klok slaat. Zeker sinds ze de hele wereld afreizen met het circus Soulwaxmas waarbij ze samen met bevriende topacts iedere locatie op z’n kop zetten.
Rave!

PLUS:
De nummers worden perfect opgebouwd. Volgens de meisjes die naast me staan kun je tijdens het begin van het nummer wat drinken zodat je daarna lekker kunt dansen. Zo ook bij ‘Miserable Girl’ dat heerlijk wordt neergezet. Eigenlijk kunnen deze gasten niets verkeerd doen.

MIN:
De Soulwax fan van het eerste uur komt bedrogen uit. Deze zal hier waarschijnlijk ook niet zijn, en heeft inmiddels bands als The Van Jets en Hickey Underworld omarmd. Maar dat is een ander verhaal. Het klinkt wat vreemd als aan het einde van de set David Dewaele het publiek toespreekt in het Nederlands. Maar is dit niet ook gewoon gaaf? De sporadische momenten dat er live gezongen wordt valt het op dat dit toch niet het sterkste punt is van deze band.

CONCLUSIE:
Na vijf jaar Nite Versions wordt wel weer eens tijd voor nieuw werk van de gebroeders Dewaele onder de noemer Soulwax. Ja toch?

CIJFER:
Sfeer: 8.5
Muziek: 7 (ook al klinkt de muziek recent, we willen nieuw materiaal!)