Niet te missen: 3VOOR12/Eindhoven clubavond! Niet te missen: 3VOOR12/Eindhoven clubavond!

Een diepe blik in de agenda bolstaand van kwaliteit en diversiteit

, Tekst: Patric Muris/ Fotografie: Leon Versmissen

Niet te missen: 3VOOR12/Eindhoven clubavond!

Een diepe blik in de agenda bolstaand van kwaliteit en diversiteit

Tekst: Patric Muris/ Fotografie: Leon Versmissen ,

Aanstaande zaterdag is het zover: de clubavond van 3VOOR12/Eindhoven vindt zijn wedergeboorte. Deze editie staat in het teken van artiesten uit Eindhoven die grote indruk hebben gemaakt op ons; tijdens een bandwedstrijd, tijdens een concert of tijdens een sessie voorafgaand aan een interview. 5 september is de dag waarop wij ze achtereenvolgens aan je voorstellen. Dat wil je toch niet missen?

Een diepe blik in de agenda bolstaand van kwaliteit en diversiteit

Het is zondagavond. Vooruitkijkend naar de volgende zaterdag voelt deze vraag opeens als volstrekt overbodig. Als voorprogramma van het optreden van Infadels, in de Nieuwe Nor in Heerlen, ziet het Spruitjesrock team Hunting The Robot een nagenoeg uitverkochte zaal helemaal doen loskomen. Het bekende Indierock geluid dat klinkt als Bloc Party wordt afgewisseld met spannende experimentele electro rock dat doet denken aan Battles. Er wordt nieuw materiaal gepresenteerd. Let zaterdag extra goed op bij Carnivale; dat is na ‘Invictus’ en ‘Note To Jane’ een nieuwe favoriet. Wat een diversiteit en wat een energie. Een betere act voorafgaand aan de Indie Disco kun je niet wensen.

Onze clubavond met heel veel muziek begint op een gebruikelijk tijdstip voor een avondconcert: om 21.00 uur wordt er afgetrapt. Dat gebeurt door The Sofu Sessions die met hun groovy soul en funk een ideale binnenkomer vormen. Ze staan in de finale van Kempenerpop en ze waren onlangs nog te horen als lokaal talent in 3VOOR12/Eindhoven radio op EFM. Talenten zijn het zeker. Niet alleen in beheersing van instrument, maar ook in het vinden van een unieke combinatie van verschillende muziekstijlen: jazz, soul en funk lopen moeiteloos in elkaar over. Tijdens de sessie voorafgaand aan een onlangs gehouden interview werd er volop gewerkt aan nieuw materiaal. Veelbelovend nieuw materiaal. Kom dus op tijd zaterdag.

Als je nog niet overtuigd bent dat je deze avond niet wil missen, zullen we Yesterday’s Men vooral maar niet vergeten: The Feromones hebben al naam en faam, het zal deze nieuwe formatie van veel van dezelfde bandleden niet anders vergaan. Zoals zowel in het eerdere bericht over de clubavond als in de aankondiging van de agenda van de Effenaar al was te lezen, wordt enkel in superlatieven gesproken over optredens die tot nu toe zijn gegeven door deze heren. Schilderachtige landschap muziek is de term die binnen 3VOOR12/Eindhoven circuleert bij het beluisteren van hun dromerige nummers. Dat zij met hun muziek terug willen naar de tijd waarin kunstvormen kruisverstuiving vertoonden, zoals in tijden van grote componisten, is dan ook zeker terug te horen.

De eerder aangekondigde surprise-act is inmiddels ook geruisloos bekendgemaakt: Floor Hofman zal in de foyer minimalistische gitaarliedjes ten gehore brengen. Onder begeleiding van haar eigen gitaar zal zij zelfgeschreven nummers in een akoestische setting tot leven brengen. Ben je nog niet in de stemming om versterkte gitaren of jammende drums aan te horen? Geniet dan van de muzikale oase die Floor Hofman biedt. Wil je meer weten? Lees dan het recent geplaatste stuk met haar vijf favoriete platen of kom gewoon lekker op tijd. Vanaf 20.30 uur staan de deuren van de Kleine Zaal open voor ontvangst. Vast en zeker tot dan!

De clubavond van 3VOOR12/Eindhoven vindt plaats op zaterdag 5 september vanaf 20.30uur. Bezoekers van deze niet te missen avond kunnen met hetzelfde kaartje blijven voor de aansluitende Indie Disco.

Zowel bij Indie Disco als bij de 3VOOR12/Eindhoven clubavond zijn er vj’s en dj’s die de bands ondersteunen. Het wordt een onvergetelijke avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven