Johnny Cash Memorial in Dynamo Eindhoven Johnny Cash Memorial in Dynamo Eindhoven

Eerbetoon aan de Man in Black op zesde sterfdag

, Tekst: Sanne Reiniers/ Fotografie: Harm Lourenssen

Johnny Cash Memorial in Dynamo Eindhoven

Eerbetoon aan de Man in Black op zesde sterfdag

Tekst: Sanne Reiniers/ Fotografie: Harm Lourenssen ,

Zaterdag 12 september vindt voor de tweede maal een Johnny Cash Memorial plaats in jongerencentrum Dynamo in Eindhoven. De avond wordt georganiseerd door de Eindhovense Johnny Cash tribute band Def Americans. Aanleiding voor deze memorial is dat op 12 september exact zes jaar geleden Johnny Cash kwam te overlijden. Naast een speciale, twee uur durende show van Def Americans zullen diverse Eindhovense singer-/songwriters hun interpretatie van verschillende Johnny Cash songs ten gehore brengen.

Eerbetoon aan de Man in Black op zesde sterfdag

In een avondvullend programma portretteren Def Americans alle thema’s die het leven van Johnny Cash hebben gekenmerkt. Zo komen onder andere zijn eerste muzikale stappen bij Sun Records aan bod, zijn voorliefde voor treinen en het oude Westen, de wereldberoemde duetten met zijn grote liefde June Carter en de legendarische live-registraties in de gevangenissen van Folsom en San Quentin. Wereldberoemde klassiekers als ‘Get Rhythm’, ‘I Walk The Line’, ‘Folsom Prison Blues’, ‘Jackson’ en ‘Ring of Fire’ worden deze avond door de Def Americans vertolkt, hierbij ondersteund door diverse gastmuzikanten en een gospelkoor. In een twee uur durende show met visuals blijft niets uit het leven van Johnny Cash onderbelicht.

Na afloop van het hoofdprogramma speelt nog een aantal singer-/songwriters, waaronder John C Fraser, Marc Roosen (Hummingbirds), Joost  ’t Hoen en Jack van de Kruijs (Barbabob), Bjørn van der Doelen en Ruud van den Boogaard, Louis van Empel (Little Louis band), Eric de Vries (Songwriters United) en Quintijn Lohman (Pushers, Tigre Blanco). In een akoestische setting en naar eigen interpretatie zullen zij ieder een aantal nummers van Johnny Cash vertolken.

De Johnny Cash Memorial vindt plaats op zaterdag 12 september vanaf 20.00 uur in Dynamo.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven