Gratis dancefeesten kunnen in Eindhoven wel Gratis dancefeesten kunnen in Eindhoven wel

Aardige start FuckYouWereFromEindhoven

, Tekst: Ruben van Zantvoort / Fotografie: Leon Versmissen

Gratis dancefeesten kunnen in Eindhoven wel

Aardige start FuckYouWereFromEindhoven

Tekst: Ruben van Zantvoort / Fotografie: Leon Versmissen ,

De eerste editie van FuckYouWereFromEindhoven, kortweg FYWFE, zit erop. 3VOOR12/Eindhoven was erbij en maakt de balans op na een dag vol techno.

Aardige start FuckYouWereFromEindhoven

Waar gratis dansfeesten elders in het land nog wel eens verstoord worden door groepen losgeslagen hooligans, kan het in Eindhoven blijkbaar nog wel. Op enkele kleine incidenten na is de eerste editie van FYWFE rustig verlopen. Met een overvolle line up, een voorzichtig zonnetje en een aardige opkomst kan de organisatie terugkijken op een geslaagde eerste editie.

 

Om 10:00, wanneer de podia nog volop worden opgebouwd, knallen vanaf sommige podia al snoeiharde technobeats uit de speakers. Bezoekers zijn op dit tijdstip nog niet te zien: die komen later in de middag pas opdagen. Vooral de podia waar van begin af aan stevige beats te horen zijn blijken populair. Deze staan echter vanwege geluidsoverlast noodgedwongen dichter op elkaar dan vooraf de bedoeling was. Het festivalterrein werd hierdoor knus, maar het leverde op sommige punten ook een complete chaos aan geluid op.

 

Naarmate de dag vordert weten bezoekers ook steeds meer het podium van ‘de Henk’ te vinden. Samen met de Ouderwetsch organisatie kun je bij de De Henk terecht voor andere muziek dan de techno en acid sound die elders op het terrein veelvuldig te horen was. Als de avond valt neemt de sfeer alleen maar toe: veel te vroeg naar de mening van veel bezoekers moet echter om klokslag 22:00 de stekker eruit en kan de balans op gemaakt worden.

 

Alle organisaties die vrijwillig hun nek hebben uitgestoken om deze dag op poten te zetten kunnen concluderen dat er wel degelijk behoefte is aan een evenement waarbij commercie en grootschaligheid niet op de eerste plaats komen. Een positief gegeven en een mooie voedingsbodem om er een vervolg aan te geven volgend jaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven