De DansSalon gaat, misschien, weer stralen De DansSalon gaat, misschien, weer stralen

Oud ‘swingpaleis’ concept weer uit de kast getrokken

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

De DansSalon gaat, misschien, weer stralen

Oud ‘swingpaleis’ concept weer uit de kast getrokken

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Veel mensen hopen op de sfeer van weleer, is dit echter wel een realistische gedachte? 3VOOR12/ Eindhoven weegt de voors en tegens tegen elkaar af en komt voorzichtig tot een voorlopige conclusie.

Oud ‘swingpaleis’ concept weer uit de kast getrokken

In het persbericht stelt de organisatie achter de DansSalon dat Eindhoven by night nooit meer hetzelfde zal zijn. De club met een roemrucht verleden aan het Stationsplein gaat namelijk weer open. Waar eens feestgangers uit alle windstreken richting Eindhoven kwamen om te dansen op de klanken van Marco V, Jean, Tiësto en Fedde le Grand zat tot voor kort een dramatische apres ski-tent. Deze Kooistra toko is echter alweer opgedoekt om dus weer plaats te maken voor het oude vertrouwde recept. Naast de studentikoze donderdag was vooral de zondagavond een legendarische avond destijds. Echter na het overlijden van de oude uitbater gleed de roemruchte club af naar een bedenkelijk niveau.

Hardstyle feesten en lokale radioboeren namen het roer over en de club sloot eind 2006 haar deuren. Op zaterdag 3 oktober zal de DansSalon legende herrijzen, althans dat belooft het persbericht ons. Marco V zal langs komen, u leest het goed: niet draaien, maar langskomen. En misschien is dat een hele verstandige beslissing van Marco. Wie thuis weleens naar een tweede deel van een film kijkt, besluit de avond vaak met de conclusie dat deel 1 toch een stuk beter was. Het is niet voor niets dat legendarische tenten als de RoXy, de IT en de 11 na hun sluiting nooit meer open zijn gegaan. In Rotterdam heeft men de legendarische Now en Wow nog wel eens voor een tweede keer op poten willen zetten. Het succes van de Lloydpier is in de Maassilo echter nooit meer behaald.

De tijden zijn ook veranderd en de muziek uit de tijd van de legendarische DansSalon jaren is niet meer de muziek van vandaag. Ook de Gay community, een belangrijk onderdeel van het succes van toen, gaat steeds minder naar specifieke gay/ house avonden. Waar house en homo’s vroeger onafscheidelijk waren, is house tegenwoordig van iedereen en is het publiek een stuk diverser geworden. De line up voor de eerste avond zorgt vooralsnog ook niet echt voor een nostalgisch gevoel: de opening zal muzikaal omlijst worden door Sam ‘o’ Neall en Jesse Voorn. De openingstijd tot 05:00 geeft de burger met een hunkering naar het verleden echter wel moed. Tickets kosten in de vvk 7,50 en aan de deur 10 euro.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven