Clubavond 3VOOR12/Eindhoven groot succes! Clubavond 3VOOR12/Eindhoven groot succes!

Eindhoven massaal op komen dagen voor talent uit eigen stad

, Tekst: Patric Muris/Fotografie: Leon Versmissen

Clubavond 3VOOR12/Eindhoven groot succes!

Eindhoven massaal op komen dagen voor talent uit eigen stad

Tekst: Patric Muris/Fotografie: Leon Versmissen ,

Na veel artikelen vol lof over de nieuwe generatie bands uit Eindhoven, is het zaterdagavond aan henzelf om te bewijzen dat geen letter overdreven is. 3VOOR12/Eindhoven stelde drie bands en een singer-songwriter voor waarvan we na vanavond ongetwijfeld nog meer gaan horen. Wij zijn niet meer de enigen die daarvan overtuigd zijn. Lees hier het verslag van een geweldige avond die absoluut een vervolg krijgt.

Eindhoven massaal op komen dagen voor talent uit eigen stad


“Zo jong en dan al zoveel potentie” is zaterdagavond een van de meest gehoorde opmerkingen over de bands die de avond openden: The Sofu Sessions en Hunting The Robot. Inderdaad, volgens de wet nog niet volwassen te noemen, maar wel al in staat zijn een volwassen geluid te laten horen. The Sofu Sessions geeft aan nog steeds het gevoel te hebben beter en beter te worden, hun set geeft echter te denken waar de ruimte vandaan gehaald moet worden. Het zal een marginaal verschil worden, want hun sound klinkt nu al zo compleet. Volwassen als in volgroeid. Het jeugdige enthousiasme dat de band laat zien geeft het optreden alleen nog maar meer charme. Wat zij over hun idool Jill Scott zeggen is misschien ook wel van toepassing op hun eigen muziek: in staat om uiteindelijk iedereen ervan te laten houden.

Als je nog maar zo kort bezig bent als Hunting The Robot is het soms moeilijk te geloven dat er nu al zoveel support is. Onafhankelijke (lees: niet uit Eindhoven afkomstige) juryleden bekroonden hun al officieel tot beste band van Zuid Nederland onder de 19 jaar. In de aankondiging van hun optreden wordt nog maar eens even herhaald dat wij dat natuurlijk helemaal terecht vinden. De reactie van het publiek was zowel luid als duidelijk: ook zij zijn op de hoogte van deze groeibriljant. Na het optreden als voorprogramma van Infadels is de band ‘beloofd’ dat als ze zaterdagavond weer zoveel energie geven, ze er ongetwijfeld nog meer voor terug krijgen dan afgelopen zondag. En zo geschiedde het. Hunting The Robot jaagt en verovert; daar is geen ontkomen aan.

Na al het jeugdige geweld van tienerbandjes komen de zwaargewichten van Yesterday’s Men die misschien niet zo heel gelukkig geprogrammeerd zijn als laatste act. Bezoekers van de akoestische sessies van Floor Hofman hoeven minder flexibel te zijn om te luisteren naar de dromerige muziek van deze vier heren. Heren met liefde voor muziek als kunstvorm die graag de diepte ingaan. Het optreden valt voor veel jeugdige bezoekers dan ook wat zwaar. Na het stevige rockwerk van Hunting The Robot is het ook net als een kind dat leert lopen en vervolgens stil moet blijven zitten. Yesterday’s Men blijft proberen mensen mee te krijgen in hun roman. Dat lukt niet altijd, maar de fenomenale uithalen op het einde die theatraal aandoen maken diepe indruk. In dit geval is het dan misschien niet de eerste, maar de laatste indruk die telt.

Tot slot niets anders dan hulde voor de 14-jarige Floor Hofman die onder begeleiding van haar eigen gitaar en een toetsenist de foyer weet om te toveren van een functionele ruimte naar een warme, knusse huiskamer waar liefhebbers in zitzakken kunnen verzinken in de kleinkunst liedjes van deze jonge zangeres. Het citaat waarmee dit stuk is geopend, is nog vaak herhaald als de bijna ongeloofwaardige leeftijd van Floor wordt onthuld.

De Kleine zaal is gedurende de hele avond een gezellige plek waar meerdere dansjes gewaagd worden. Soms op de muziek van de bands, andere keren op de Indie Rock platen die tussendoor gedraaid worden. Ook de visuele ondersteuning die wordt geboden door de vj’s zijn erg vermakelijk. Daarmee is het zowel in beeld als geluid een avond vol prikkelingen en diversiteit.

Onze clubavond is zo geslaagd dat we nu al uitkijken naar een vervolg. 3VOOR12/Eindhoven bedankt iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit fantastische evenement en wij kijken uit naar een wederzien. Dat geldt uiteraard ook voor de ruim 250 bezoekers. Tot de volgende keer!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven