Design (hoofd-)stad swingt de pan uit Design (hoofd-)stad swingt de pan uit

Hippe feestjes en concerten te over de komende week

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Design (hoofd-)stad swingt de pan uit

Hippe feestjes en concerten te over de komende week

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Van 17 tot 25 oktober staat Eindhoven in het tegen van de Dutch Design Week. Dit evenement rondom de afstudeershow van de Design Academy krijgt ieder jaar meer body. In deze week toont de stad zijn hippe kant aan iedereen die het maar wil zien en reizen er veel hipsters af naar onze stad. Naast de vele exposities, tentoonstellingen en workshops borrelt het muzikaal deze week ook enorm. 3VOOR12/Eindhoven geeft een overzicht van de feestjes die je niet mag missen.

Hippe feestjes en concerten te over de komende week

BROKE

Vrijdag 16 oktober in het Stroomhuisje vindt er weer een editie van Broke plaats. Oké, het is dan officieel nog geen D.D.W. maar we willen je dit feestje niet onthouden. Op de playlist staan Jan van Kampen, Thomas Martojo, Casper Tielrooij, Piro en Dekmantel soundsystem. Vette breaks, dikke disco en fijne dubstep.

Effenaar

Op zaterdag 17 oktober zal het party gedeelte van de Dutch Design Week officieel worden geopend met een optreden van de coverband Nouvelle Vage. Het is al een poosje stil rond de groep, maar de New Wave covers in een bossa nova jasje vervelen nimmer. The Subs knallen daarna met vol geweld de grote zaal in. Begin dit jaar stonden ze nog in de kleine zaal, maar die bleek echt te klein. Een live electro show om naar uit te kijken, denken wij.

Design Capital Party

Samen met Helsinki dingt Eindhoven mee naar de titel van Design Hoofdstad van de wereld. Een mooi streven vinden we bij 3VOOR12/Eindhoven. Het TAC moet er ook zo over gedacht hebben, want die gaan een heus feest geven met een hierop gebaseerd thema. Le prince Harry, tEdDie DRUm, Duflan Duflan en Surminski en Von- G verzorgen de muzikale aankleding. Zaterdag  17 oktober.

Surprise party bij Amiez thuis/ PIPS:lab – Archie & the Bees

Het verrassingsfeestje bij Amiez thuis wordt ook voor ons een verrassing. We weten er niets meer over en verwijzen je voor het adres van Amiez naar zijn website. Wat ons betreft nu al een aanrader. PIPS:lab maakt van multimedia theater zoals niemand het maakt. Met de computer als mengpaneel en muziek, theater, film, tekst, een flinke dosis humor als vaste basis ingrediënten ontstaat er op het podium een theaterstuk dat door de computer live wordt bewerkt tot een muziekclip. Beide di. 20 oktober.

Salon de Karton

Super fijn feestje waarvan alleen bekend is dat het een multidisciplinair wordt en dat het wordt aangekleed met live muziek. Net als het volgende feestje zal Salon de Karton plaatsvinden op 22 oktober. ROLF de band? ROLF is nog steeds de strakste, moeilijkste, aantrekkelijkste, bezweetste en enthousiaste SkaBand uit Amsterdam. Je vindt ze in het Design lab.

Dutch Invertuals Feest/ La Bolleur

Er komt naast een ska band ook nog een buslading deejays richting Eindhoven uit de hoofdstad. In de grot van de Danssalon geven de heren van La Bolleur een feest. Wannabeastar, The Walk & Rogerseventytwo,Beesmunt Soundsystem en medeorganisator Jack de la, zullen de bezoekers trakteren op hun fijnste plaatjes. Het Dutch Invertuals feest kan qua locatie alleen al niet meer stuk; het rangeerterrein van de NS geeft deze organisatie een knalfuif. Voor meer informatie verwijzen we je naar hun website. Dit alles op vrijdag 23 oktober.

Groener Gras/ buitenfeest

Op zaterdag komt er langzaamaan een einde aan al het gedoe; de buiten minigolfbaan wordt opgeruimd en de feestverlichting wordt gedoofd en de Design Taxi’s worden weer verruild voor de design wielren fiets. Echter gebeurt dit alles niet voordat Groener Gras op locatie heeft plaatsgevonden. De organisatie die bekend staat om de illegale feestjes onder in een studentenflat verkast voor één keer naar ‘de fabriek’. Hier kun je mooi de laatste energie uit je benen dansen. De warm-up kun je op het Lichtplein krijgen in het Dialogues House. Dit alles vindt plaats op zaterdag 24 oktober.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven