Zebrahead viert Halloween in stijl Zebrahead viert Halloween in stijl

“Boner time! Boner time!”

, Tekst: Roy Verhaegh

Zebrahead viert Halloween in stijl

“Boner time! Boner time!”

Tekst: Roy Verhaegh ,

Vorig jaar trok Zebrahead door Europa als het voorprogramma van Simple Plan. Vrienden van mij waren daarbij en wisten me te vertellen dat het er meer op leek dat de tour allemaal om Zebrahead draaide. De sfeer die de band wist neer te zetten, kakte spontaan in bij Simple Plan, aldus mijn vrienden. Zodoende werd ik uitgenodigd om eens mee te gaan naar het speciale Halloween-optreden in Dynamo te Eindhoven.

“Boner time! Boner time!”

Oorspronkelijk zou de band Showyourteeth het programma openen, maar omdat dit Oostenrijkse vijftal te laat is, wisselen ze van plaats met Divided By Hearts. De band draagt een geluid dat heel sterk doet denken aan Misery Signals. Leuke band, naar mijn idee is de band er op de verkeerde plaats op het verkeerde moment.

De derde band van de avond is Rise A Thousand. Een Nederlandse band die  gevoelsmatig leentjebuur speelt bij Atreyu, inclusief zingende drummer. Een geluid dat zich kenmerkt door harde stukken afgewisseld met melodieuze zanglijnen om zo nu en dan te vervallen in een breakdown. De zanger zal qua uiterlijk zeker niet misstaan als invaller voor Nick of Simon, maar weet ook voor deze band zijn ding te doen. Wederom de vraag of dit wel zo goed staat als voorprogramma van Zebrahead.

Vervolgens komt een band die zijn naam volledig waar weet te maken: Damn Noisy Kids. Verdomme zeg, die zijn een partij luidruchtig! Met een hoop onverstaanbare herrie weten ze het publiek al wat meer in de juiste stemming te brengen en de eerste stagedivers worden gesignaleerd. Hogesnelheidspunk waarbij je kunt denken aan het nummer ‘Josie’ van blink-182, dat ze dan ook als cover spelen.

Rond de klok van negen betreedt Zebrahead eindelijk het podium! Overduidelijk wordt dat ruim negentig procent van de zaal voor het zebrahoofd komt. De zaal weten ze hoe dan ook op zijn kop te zetten. Allemaal geheel in Halloweensferen gekleed, brengen ze het eerste nummer ‘Rescue Me’. Ook nummers als ‘Falling Apart’, ‘Anthem’ en ‘Playmate of the year’ komen aan bod. Net als het nieuwe ‘Girlfriend’, afkomstig van het aanstaande album, waarop ze alleen maar covers brengen van vrouwelijke artiesten.

Zebrahead staat garant voor een feestje. Het achteraf scoren van handtekeningen doet het ook altijd goed. Een algemeen minpuntje is het geluid in de zaal van Dynamo. Het duurt vaak even voordat nummers herkend kunnen worden. Tijdens het voorprogramma zorgt het geluid ervoor dat  een band soms zelfs even helemaal niet geplaatst kan worden. Het drukt de pret echter niet, want desondanks is deze avond bijzonder vermakelijk geweest.

 

Zebrahead Gezien: Dynamo Eindhoven, zaterdag 31 oktober 2009

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven