Heeeee! Kom van dat dak af! Heeeee! Kom van dat dak af!

Peter Pan Speedrock blijft mooi staan voor een ode aan Peter Koelewijn

, Tekst en fotografie: Erik Jan Sijbers

Heeeee! Kom van dat dak af!

Peter Pan Speedrock blijft mooi staan voor een ode aan Peter Koelewijn

Tekst en fotografie: Erik Jan Sijbers ,

Op 18 november 1959 stapte Peter Koelewijn samen met zijn Rockets in de trein om een proefopname te maken voor een platenmaatschappij. Nu 50 jaar later zijn we terug in de straat waar Koelewijn geboren werd. De Eindhovense rockband Peter Pan Speedrock speelt boven op het dak aan de Heezerweg de eerste Nederlandstalige Rock ‘n Rollplaat: ‘Kom van dat dak af’.

Peter Pan Speedrock blijft mooi staan voor een ode aan Peter Koelewijn

Terwijl er nog auto’s voor ons voorbij rijden, is de band druk bezig met het opbouwen van de stellage op het dak. Leadzanger Peter van Elderen doet nog wat laatste soundchecks en vraagt hoe het ‘in de zaal’ klinkt waarop het publiek antwoord “prima”. Zo’n tweehonderd toeschouwers staan te wachten op de aantocht van Heer Koelewijn. Op dat moment stopt een klein taxibusje voor het pand; het zijn Peter en zijn Rockets. Dit veroorzaakt een hilarisch moment.

Voordat het gebrul van Peter Pan Speedrock door de straat luidt, worden de rockband, de gegadigden en natuurlijk Peter Koelewijn en zijn band verwelkomd. Vanuit het publiek wordt er geroepen dat hij van het dak af moet komen en hierbij begint Peter Pan met ‘Heeeee!’.

Iedereen schreeuwt mee met de bekende rocksong die de band maar liefst twee keer speelt. Daarnaast knalt “schoppenaas”, een cover van Motörhead’s “Ace of Spades”, door de straat heen. Al met al was het een leuk eerbetoon aan Peter Koelewijn.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven